Yesilyurt'te Afetzede Süt Üreticilerine Belediye Destegi

Malatya’da Yesilyurt Belediyesi kurdugu süt toplama tesisi ile depremzede üreticilerden süt alimi yaparak çiftçilere destek oluyor. Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Süt üreticilerimizin ellerinde ki sütleri alarak degerlendiriyoruz, bunu yaparken de hem çiftçimize yeni bir gelir kapisi olusturmak hem de ekonomiye daha fazla katki sunmaya çalisiyoruz” dedi.

Yesilyurt'te Afetzede Süt Üreticilerine Belediye Destegi
Kahramanmaras depreminin yani sira son günlerde ki asiri yagislardan dolayi isyerleri ciddi zararlar gören yerel esnafin yaninda yer alarak olusan sorunlara kalici çözümler getirmeye öncelik taniyan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in girisimleri neticesinde Malatya Süt Üreticileri Birligi ile isbirligi halinde Sahnahan mahallesine Süt Toplama Tesisi kuruldu. Sahnahan Mahalle Muhtari Mehmet Adigüzel, çiftçilere verdigi desteklerden dolayi Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkür etti. Malatya Süt Üreticileri Birligi Baskani Aziz Kurtoglu ise, yasanan afet döneminde tesisin hayata geçmesi adina verdigi emeklerden dolayi Baskani Çinar’a tesekkür ederek, “Malatyali üreticilerimize daha faydali isler yapmak için birlikte hareket ediyoruz. Süt üretimini kayit altina aldigimiz takdirde ekonomiye olan girdisi daha fazla artacaktir, bu yönde çalismalar yapiyoruz. Sütün degerlerini ölçmek içinde laboratuvar kuracagiz, aldigimiz sütün degerlerini bütün ulusal firmalar ekranlarda görebilecek, buradaki sütü alabilmek için rekabet ortami olusacak ve o zamanda üreticimizin sütü de istedigi degerde satilmis olacak” dedi.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ise bölgede hayvancilik ile ugrasan üreticilerin daha iyi sartlarda üretim yapmalarina destek vermek için yillardir üzerinde çalistiklari süt toplama merkezini hizmete sunduklarini söyledi.

Malatya Süt Üreticileri Birligi ile beraber üreticilere destek sunduklarini ifade eden Çinar, “Yillardir gerek fiziksel mekanin kurulmasi gerekse de makine, teçhizat ve ekipman kurulmasi noktasinda birlikte çaba sarf ettik ve burada süt alimlari basladi.

Yaklasik bir ay önce burayi tam kapasiteli hizmete sunmayi planliyorduk ancak yasadigimiz deprem felaketinden dolayi bugüne kaldi. Burasi Yesilyurt Belediyesi tarafindan tahsis edilen bir mekandir ve tek hedefimiz üreticilerimize destek vermektir” seklinde konustu.

Süt üreticilerinden alacaklari sütleri degerlendirerek çiftçilere gelir kapisi olusturmak istediklerini belirten Çinar, “Malatya Süt Üreticileri Birligimizde bu kurulan tesisle birlikte ulusal firmalarla isbirligi yaparak üreticilerimizin sütünü almaya basladi.

Çiftçilerimiz ellerindeki sütleri buraya getirerek ilgili firmaya getirdikleri litre oraninda kayitlarini yaptiriyorlar ve firmalarda fiyatini devletimizin destegiyle birlikte toplamda 11 TL üzerinden aliyorlar. Tesisimiz Sahnahan Mahallesi ve bölgedeki mahallelerde bu isle ugrasan çok degerli çiftçilerimize katki sunacaktir, tesisin merkezi bir noktada olmasi ciddi bir ihtiyacin giderilmesine vesile oldu. Bundan önce oldugu gibi bundan sonrada tarim, ziraat, hayvancilik ve üretim alaninda çalisan tüm hemserilerimize desteklerimiz devam edecektir. Tesisimizi yeni çalismalarla daha da güçlendirecegiz. Son zamanlarda çok büyük acilar yasadik, çok büyük sikintilar çektik, üreticilerimize yeni gelir kapilari açmak içinde ne gerekiyorsa yapiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA