ODÜ'de 'Deprem Gerçegi Ve Yapilar' Konulu Panel

Ordu Üniversitesi’nde (ODÜ) ‘Deprem Gerçegi ve Yapilar’ konulu panel gerçeklestirildi. ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, “Millet olarak bilime uygun is yapmayi ögrenmemiz lazim, bilimsel anlamda hareket etmeyi toplum olarak benimseyip içsellestirmemiz lazim” dedi.

ODÜ'de 'Deprem Gerçegi Ve Yapilar' Konulu Panel
Ordu Üniversitesi Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde olabilecek bir deprem öncesi alinmasi gereken tedbirler ve Türkiye ve Ordu’nun depremselligi konusu ele alindi. Panelin açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdogan, “Ülkemizde yasanan 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerde 11 ilimizde 50 bine yakin insanimizi kaybettik. Ama Japonya’da da ayni sekilde deprem oluyor, bakiyorsunuz binalar yikilmiyor. Bizlerin de millet olarak bilime uygun is yapmayi ögrenmemiz lazim. Bilimsel anlamda hareket etmeyi toplum olarak benimseyip içsellestirmemiz lazim. Eger biz bu binalari bilim insanlarinin söylediklerini yapmis olsaydik bu kadar zayiat olmazdi. Elbette depremin yaralarini saracagiz, elimizden ne geliyorsa yapacagiz ama bundan ders çikarmayacak miyiz? Türkiye bir deprem ülkesi, Üniversitemizde bu isi bilen hocalarimiz var onlari dinleyerek bundan sonraki yapilasmalarda, kentlesmelerde, bina yapimlarinda onlarin görüslerini almamiz lazim. Türkiye’nin hem fiziki ve maddi anlamda hem de sosyal, kültürel, beseri anlamda dünyada sayili ülkelerden biri olabilmesi için bilim insanlarinin bilimsel anlamda dik durmalarini, bilimden ödün vermemelerini çok önemsiyorum. Depremde hayatini kaybeden insanlarimiza Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar ve geride kalanlara kolayliklar diliyorum. Bu toplantinin hayirlara vesile olmasini diliyor, programin düzenlenmesinde emegi geçen arkadaslara ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Insaat Bölümü Ögretim Üyeleri Doç. Dr. Yasemin Akgün ve Doç. Dr. Erdem Türkeli tarafindan gerçeklestirilen panelde dinleyiciler, Türkiye’nin ve Ordu’nun depremselligi, yapi kültürü ve yapilarda olusan hasarlar, alinmasi gereken önlemler ve yapilarda güçlendirme yöntemleri gibi pek çok konuda bilgilendirildi.

Panele ayrica Müzik ve Sahne Sanatlari Fakültesi Dekani Prof. Dr. Irfan Karaduman, akademik ve idari personel ile davetliler katildi.

Kaynak: İHA