Ordu'da 14 Mart Tip Bayrami Töreni

Ordu’da 14 Mart Tip Bayrami, düzenlenen törenle kutlandi.

Ordu'da 14 Mart Tip Bayrami Töreni
14 Mart Tip Bayrami dolayisi ile Ordu’da Atatürk Aniti önünde tören düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan tören, çelenk sunumu ve protokol konusmalari ile devam etti.

Törende konusan Ordu Tabip Odasi Baskani Uzm. Dr. Ali Coskun, ilk olarak deprem dolayisiyla hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Coskun, depremin yaralarini sarmak adina doktorlar ve tüm saglik çalisanlari olarak çalismalarin devam edecegini söyledi ve katilimcilarin bayramini kutladi.

Il Saglik Müdürü Opr. Dr. Dursun Tüzün, törende yaptigi konusmada Il Saglik Müdürlügü olarak deprem bölgelerine ciddi destek sagladiklarini ifade ederek, katilimcilarin tip bayramini kutladi.

Ordu Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Niyazi Tasçi ise yaptigi konusmada, “Görev yerleri afet bölgesindeki iller olan 448 saglik çalisani depremde hayatini kaybetmistir. 528 saglik çalisani ise halen tedavi altinda. Deprem nedeniyle hayatini kaybetmis tüm vatandaslarimiza ve saglik çalisanlarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. 14 Mart, 1827 yilindan bu yana ülkemizde kutlanmakta olan tip bayraminin amaci, sagligin ve bu ugurda emek veren herkesin ne denli kiymete deger oldugunu, Türk hekiminin ne kadar büyük bir önem tasidigini, saglik hizmetinin bireysel degil bir ekip isi oldugunu hatirlatmak ve saglik çalisanlarini yilda bir gün de olsa zorlu çalisma sartlarindan uzaklastirip hak ettikleri saygiyi onlara yasatmak olmalidir. Deprem bölgelerinde kurulan sahra hastanelerinde binlerce doktor, hemsire ve saglik çalisani önceki yillarda oldugu afetlerde oldugu gibi yine tek yürek oldu ve afetzedelere büyük bir özveri ile seferber olarak görev yaptilar, yapmaya devam ediyorlar. Ben tüm meslektaslarimizin 14 Mart Tip Bayrami’ni kutluyorum” dedi.

Protokol üyeleri ve hekim adaylarinin da katildigi program, toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA