Yildirim Konteyner Kent Ramazan Ayina Yetisecek

Türkiye’yi yasa bogan deprem felaketinin ardindan, Bursa’nin Yildirim ilçesi de afet bölgesinin yaralarinin sarilmasi için harekete geçti. Yüzyilin afetinin ardindan Yildirim Belediyesi temel ihtiyaç maddeleriyle dolu onlarca tiri bölgeye gönderdi.

Yildirim Konteyner Kent Ramazan Ayina Yetisecek
Sicak bir yuva için 300 konteyner hizla kuruluyor

Malatya’nin Yesilyurt ilçesinde de 300 konteynerlik ‘Yildirim Konteyner Kent’ kurmak için harekete geçen Yildirim Belediyesi, ilk 102 konteynerin kurulumlarini tamamladi.

Yildirim Belediyesi, kalici deprem konutlarindan önce barinma ihtiyacini karsilamak için Malatya’nin Yesilyurt ilçesinde 300 konteynerlik kent kuruyor.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ile birlikte bugün itibariyle 102 konteynerin kurulumunun tamamlandigi Yesilyurt’ta devam eden altyapi ve kurulum çalismalarini yerinde inceledi. Ardindan çadir kentte kalan depremzedeleri ziyaret eden Baskan Oktay Yilmaz, Yildirimli çocuklarin depremzede kardesleri için hazirladiklari oyuncaklari dagitirken üniversite sinavlarina hazirlanan gençlere üniversite hazirlik seti hediye etti.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Malatya Yesilyurt’a kazandiracaklari 300 konteynerlik “Yildirim Kenti” ve Gaziantep Islahiye’ye kazandiracaklari 4 prefabrik mescit ve 2 adet 4-6 yas Kur-an kursunda devam eden çalismalari yerinde inceledi. Baskan Yilmaz, “Yesilyurt’ta kurulumuna devam ettigimiz 300 konteynerden olusan ’Yildirim Kent’in ilk etabini ramazan ayindan önce tamamlayacagiz” dedi.

Yesilyurt ilçesindeki Yildirim Kent’in içinde çocuk oyun alanlari, kütüphane, as evi, kres ve revir de bulundugu belirtildi.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Yesilyurt, Islahiye ve Hassa’yi ziyaret ederek bölgede Yildirim Belediyesi tarafindan yürütülen destek çalismalarini inceledi. Malatya’dan sonra Gaziantep’in Islahiye ve Hatay’in Hassa ilçesine geçen Baskan Yilmaz, buralardaki geçici yasam alaninda incelemelerde bulunarak depremzedeler ile bir araya geldi. Islahiye’deki vatandaslarin talepleri çerçevesinde bölgeye 4 prefabrik mescit ve 2 adet 4-6 yas Kur’an kursu yapacaklarini kaydetti.

Kaynak: İHA