Ikinci El Araç Saticilari Bayrami Degil Seçimi Bekliyor

Ikinci el araç piyasasinda durgunluk devam ederken, galericiler bu sene seçimden dolayi bayram yogunlugu beklemediklerini söylediler.

Ikinci El Araç Saticilari Bayrami Degil Seçimi Bekliyor
Geçtigimiz aylarda yasanan deprem felaketiyle birlikte ikinci el araç piyasasi adeta durma noktasina gelmisti. Fiyatlari yükselen ikinci el araçlarda son günlerde artis olmamasina ragmen piyasada beklenen hareketlilik olmadi. Seçime kisa bir süre kalmasi ve piyasada araç sikintisinin yasanmasi ikinci el araç piyasasini olumsuz yönde etkiledigi söyleniyor. Eskisehirli galericilerden bazilari geçmis yillarda yasandigi gibi bayram yogunlugu beklerken, bazi galericiler de bu sene seçim dönemi olmasindan dolayi bayram yogunlugu beklemediklerini söylediler.

“15 gün içinde bir hareket bekliyoruz”

Eskisehir’de 15 yildir galericilik yapan Mutlu Saygin, su anda piyasanin biraz yavas gittigini belirtti.

Ilerleyen günlerde bayram olmasindan dolayi 10-15 gün içerisinde piyasanin hizlanmasini beklediginin altini çizen Saygin, “Hareketlilik olmamasinin en büyük sebebi tabii ki fiyatlar. Dolar ve Euro yüksek seyrettigi zaman bu durum arabaya da yansiyor. Ramazan ayi geliyor. Bu ayda araba alacak insanlar sehir disina fazla gitmek istemiyorlar. Bulundugu sehirde araba almak isterler. Insanlar bayramda tatile ve gezilere de gitmek istiyorlar. Onlar sayesinde bir 15 gün içinde bir hareket bekliyoruz. 250 bin TL ve 400 bin TL fiyat araligindaki araçlar çok hizli satiliyor. Insanlarin alim gücünde yasanan düsüs vatandaslari 250 bin TL degerindeki araçlara yöneltiyor” dedi.



“Seçime kadar hareket beklemiyoruz”

40 yildir galericilik yapan Ugur Kaplan, deprem ve enflasyon gibi durumlarin piyasanin durgun seyretmesinin en büyük nedeni oldugunu söyledi.

Seçimlerin bir belirsizlik olusturdugunu aktaran Kaplan, “Su an ikinci el araç satis piyasasi çok durgun seyrediyor. Eskiden bayram dönemlerinde çok hareketlilik olurdu. Seçimden sonra bir hareketlilik olabilir. Su an bir belirsizlik oldugu için seçime kadar hareket beklemiyoruz. Su an tek talep 200 bin TL fiyatlarinda seyreden araçlarda var. Ancak bu fiyatlara güzel bir araba bulmak çok zor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA