Hem Istihdami Korumak Hem De Yaralari Sarmak Için Konteyner Üretimine Basladi

Depremin vurdugu Hatay’in Kirikhan ilçesinde 85 kisilik ekiple mobilya üretimi yapan bir firma, hem yöre sakinlerine destek olmak hem de istihdamin sürmesi için konteyner üretimine geçti.

Hem Istihdami Korumak Hem De Yaralari Sarmak Için Konteyner Üretimine Basladi
Türkiye’yi yasa bogan Kahramanmaras ve Hatay depremlerinin ardindan devlet-millet isbirligi ile yaralar sarilmaya devam ediyor. Bir çok ilde olugu gibi AFAD koordinesinde Hatay’a da konteyner kentler kuruluyor. Bölgede üretim yapan bazi firmalar da bu süreçte maliyetine çalisma yaparak konteyner üretimi gerçeklestiriyor. Özellikle farkli illerden konteyner satin almak isteyen vatandaslarin zaman zaman dolandirilmasi nedeniyle Kirikhan ilçesinde 85 kisinin çalistigi mobilya atölyesi de konteyner üretimine geçti. Hem konteyner üretip maliyetine satis yapan hem de demonte alinan malzemeleri isçilik karsiliginda kuran firma, bu sayede sirkette çalisan 85 kisinin de issiz kalmasinin önüne geçti.

Asrin felaketi depremin Hatay’in Kikirkhan ilçesini de vurdugunu belirten mobilyaci Ibrahim Geçer “Kirikhan ve Hatay’i çok seviyorum. Hatay’imi kimse terk etmesin. Sudur, kumanyadir bunlari devletimiz ciddi sekilde temin ediyor. Suanda bunlari bulabiliyoruz ama barinacak yer sikinti. Gelen herkese üsüyecek bir tane çocugumuz kalmayacak diyoruz. Bu anlamda da sirket olarak üzerimize düsen ne varsa biz canla basla haziriz. 7/24 canla basla çalismaya haziriz. Devlet yetkilileri de ellerinden geleni yapiyor. Sadece televizyonlardan izlemek olmuyor. Van ve Elazig depremlerini bizler sadece televizyonlardan izledik ‘Allah yardimcisi olsun’ dedik, uyuduk sosyal hayatimiza devam ettik. Hiçbir sey olmamis gibi hayatimiza devam ettik. Burada o kadar zor bir durum var ki Allah herkese yardim etsin”dedi.

Hatay içerisinde malzemeyi getirene kurulum da yaptiklarina deginen Geçer“85 çalisan arkadasimiz vardi. Bunlarda elimizden gitmesin sirketimiz ayakta dursun diye bu mücadeleyi veriyoruz. Bu 5 bin TL isçiligi istiyoruz. Getirin malzemeyi size bir konteyner yapalim ayni zamanda sicak bir yuvaniz olsun. Bu is çadirlarla olacak is degil. Tekrar söylüyorum devletimizin Allah yardimcisi olsun kolay bir is degil. Bir il olsa, iki il olsa bu gerçekten çözülür. 2-3 yila kadar ancak bu sehirler toparlanir"ifadelerini kullandi.

Çok sayida hemserilerini ve akrabalarini kaybettiklerine de dikkat çeken Geçer, çok duygulu olduklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA