Baskan Karalar Açiklamasi 'Adana'yi Depreme Dirençli Bir Sehir Yapma Kararliligindayiz'

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Adana’yi depreme dirençli kent yapma kararliliginda olduklarini belirterek, “Bununla ilgili önümüzdeki persembe günü önemli bir çalistay gerçeklestirecegiz” dedi.

Baskan Karalar Açiklamasi 'Adana'yi Depreme Dirençli Bir Sehir Yapma Kararliligindayiz'
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’i ziyaret ederek, önümüzdeki persembe günü yapilacak Adana Deprem Eylem Plani toplantisiyla ilgili görüs alisverisinde bulundu.

Adana Deprem Eylem Plani çalismalari çerçevesinde gerçeklesen ziyarette, Imamoglu’na Adana hassasiyeti için tesekkür eden Baskan Zeydan Karalar, “Allah korusun, Istanbul’u tehdit eden deprem riskini biliyoruz. Onunla ilgili önemli çalisma baslattiniz. Biz de bu çalismalarinizdan yararlanmak istedik. Sizin disinizda yürüttügümüz çalismalarimiz da var ama kendi çalismalarimizi Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin, bilim kurulunun çalismalariyla birlestirip Adana’yi depreme dirençli kent yapma kararliligindayiz. Bununla ilgili önümüzdeki persembe günü önemli bir çalistay gerçeklestirecegiz. Her sey için çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu çalistayda kiymetli akademisyenlerin bulunacagini ögrendigini belirtti.

Baskan Imamoglu, “Degerli akademisyenler sizin araciliginizla, çok önemli ve detayli açiklamalariyla Adanali dostlarimizi, hemsehrilerimizi bilgilendirecekler. Bilgilendirmeyle birlikte, ayni zamanda bir eylem plani olma özelligiyle de kiymetli bir çalistay. Bizde hangi bilgi varsa sizde olmali, sizde hangi bilgi varsa bizde olmali. Bizler yöneticiler olarak, ülkemizin birinci meselesinin deprem oldugunu halkimiza asla unutturmamaliyiz. Her an öncelikli mesele diye sahaya tasimaliyiz. Bu ne oy meselesi, ne seçim vaadi meselesidir, bu insan hayati meselesidir. Ben simdiden Adana Deprem Eylem Plani toplantisinin çok faydali geçecegini görüyorum. O gün de yine Adana’da olmaktan mutluluk duyacagim. Insallah kuvvetli ve kararli bir baslangici sizin önderliginizde Adana’da da hep birlikte baslatiriz” diye konustu.

Kaynak: İHA