Kahramanmaras'ta Enkaz Altindan Kurtarilan Köpek Trabzon'da Sahiplendirildi

Kahramanmaras depreminde enkaz altindan polis ekiplerince kurtarilan köpek Trabzon’da sahiplendirildi. Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç’in harekete geçmesi ile Trabzon’a getirilen köpegi Büsra Boguçlu isimli hayvansever sahiplendi. ‘Enkaz’ ismi verilen köpek yeni yuvasina kavustu.

Kahramanmaras'ta Enkaz Altindan Kurtarilan Köpek Trabzon'da Sahiplendirildi
Kahramanmaras’taki depremde enkaz altindan kurtarilan köpek Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç’in talimatiyla Trabzon’a getirildi.

Köpegin enkaz altindan polisler tarafindan kurtarilmasindan sonra Trabzonlu polis memuru Ugur Yilmaz Latifoglu’nun Ortahisar Belediyesi Baskani Ahmet Metin Genç’ten köpegin sahiplendirilmesiyle ilgili destek istemesiyle birlikte köpek Baskan Genç’in talimatiyla Trabzon’a getirildi.

Sosyal medyada gördügü paylasimlar neticesinde durumdan haberdar olan Büsra Boguçlu isimli hayvanseverin Ortahisar Belediyesi ile irtibata geçmesinden sonra köpegin sahiplendirilmesiyle ilgili harekete geçildi. Maras’tan bir tirla Trabzon’a gönderilen köpegi tir garajindan alan Büsra Boguçlu, “Enkaz altinda kalan bir köpegi Trabzon’a getirdik. Köpegi enkazdan polisler çikariyor. Trabzonlu polis memuru Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç’i arayarak durumu bildiriyor. Baskanimiz da köpegi Kahramanmaras’tan Trabzon’a getirdi. Ben de bir hayvansever olarak durumdan haberdar oldum. Sokak hayvanlarina bakan, onlarin dertleriyle dertlenen, onlari sahiplendiren biriyim” dedi.



“Yeni yuvasina gidecek”

Köpegin ismini simdilik ‘Enkaz’ koyduklarini ve yakin bir arkadasinin köpegi sahiplenecegini belirten Boguçlu, “Yeni yuvasinda arkadasimiz ismini ne koyar, onu bilemeyiz. Maras’ta deprem bölgesindeki polis arkadaslarin vesilesiyle köpegimizi buraya getirdik. Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Insallah yeni yuvasina gidecek. Orada maalesef sahibi ölmüs. Köpegin annesi ve bir kardesi daha varmis onlar da ölmüs. Insallah burada yeni sahibiyle yasamina mutlu ve huzurlu bir sekilde devam edecek” diye konustu.



“Hayvanlari ötekilestirmeyelim”

Insanlarin hayvanlar konusunda daha hassas davranmasi gerektigine vurgu yapan Boguçlu, “Biz yillardir hayvanlarla ilgili mücadele veriyoruz. Onlari insanlara sevdirmeye çalisiyoruz. Bundan sonraki mücadelemiz de insallah bu sekilde devam edecek. Hayvanlar kendilerine merhamet gösterildigi zaman bunu hissediyor. Enkaz oldukça beni sevdi ve bana alisti. Biz insanoglundan içgüdüleri daha kuvvetli. Insanoglundan daha sadiklar. Biz yillardir onlarin içindeyiz. Benim bahçemde onlarca kedim ve köpegim var. Aslinda Enkaz’i da isterdim ama benden daha çok onu isteyen bir arkadasim var. Onu sahiplenecek insallah. Allah bizleri yaratirken onlari da yaratti. Onlari ötekilestirmemiz gerekiyor. Hayvanlara bir minnet borçluyuz. Ve borcumuzu da bu sekilde ödersek ne mutlu bize. Hayvanlara iyi davranmayanlari Allah’a havale ediyoruz. Onlar da bir can. Onlara canli gibi davranmayanlari Allah’a havale ediyoruz. Biz de bu konuda mücadele ediyoruz. Baskanimiz Ahmet Metin Genç ve esi Arzu Hanim bize bu konuda çok destek veriyor. Kendilerine bir kez daha en samimi tesekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA