Sinop'ta Sel Sonrasi Kurulan Arama-Kurtarma Ekibi Deprem Bölgesinde 7 Kisiyi Kurtardi

Yasanan deprem felaketi sonrasi Elbistan’da arama kurtarma çalismasina katilan 4 kisilik Sinop Sokak Canlilarini Koruma Dernegi arama kurtarma ekibi, afet bölgesinde hem sokakta yasayan hayvanlari besledi hem de getirdikleri dinleme cihaziyla 7 kisinin enkaz altindan kurtulmasini sagladi.

Sinop'ta Sel Sonrasi Kurulan Arama-Kurtarma Ekibi Deprem Bölgesinde 7 Kisiyi Kurtardi


Sinop’taki sel sonrasinda ekip kuruldu

2021 yilinda Sinop’ta sel felaketi yasandiktan sonra eksiklikleri fark ederek özel bir arama kurtarma ekibi olusturduklarini kaydeden Sinop Sokak Canlilarini Koruma Dernegi Baskani Taner Dinçkurt, “Bütün ekipmanlarimizi almistik ve arama kurtarma ekibimizi kurmustuk. Bu olay olur olmaz herkes soka girdi, biz de ilk gün ne yapabiliriz diye düsündük ikinci gün de hizli bir sekilde yola çiktik. Elbistan’a çok kisi gelmemis diye bizi aradilar, oraya döndük 3 gün boyunca da oradaydik. Bizi çagiriyorlardi dinleme cihazimizla bakip burada yasayan oldugunu kontrol ediyorduk, yasayan var deyince de herkes kosusturmaya basliyordu” diye konustu.



“Atesin yanindan ayrilinca ellerin donuyor”

Bir taraftan da yarali hayvanlara onlara yardim ettiklerini söyleyen Dinçkurt, bölgendeki felaketin boyutunun kis sartlari nedeniyle daha da büyüdügünü dile getirerek, “Çok ilginç bir olay da yasadik, bizim arabanin üzerinde dernegin adi yaziyordu, bir tane çakal yavrusu getirdiler bacagi kirilmis. Aldik bir legenin içerisinde yanimiza koyduk hayvani, mama verdik pansuman yaptik ama sabah baktik donarak ölmüs. Atesin yanindan ayrilinca ellerin donuyor, enkaza giriyoruz yarim saat çalistiktan sonra parmaklarin çalismiyor artik. Sen çikiyorsun yerine baskasi giriyor, böyle dönüsümlü çalisiyorduk” seklinde konustu.



“Insanlar devlet yoktu diyor, devletin olmadigi bir yer yok”

Bölgede hem yarali hayvanlari beslediklerini hem de enkaz altinda kalanlari aramayi sürdürdüklerini söyleyen Dinçkurt, kendisinin en çok kizdigi konunun, bazi kisilerin ‘devlet yoktu’ demesi oldugunun altini çizdi. Dinçkurt, “Insanlar devlet yoktu diyor, devletin olmadigi bir yer yok. Ben oradaydim, ben oradaysam devlet var, sen oradaysan devlet var. Benim orada akrabam, esim dostum yok kimseyi tanimiyorum. Elbistan’da hiçbir zaman kimsem olmadi, biz oraya devlet için gittik. Orada olan her insan devleti için oraya gitti. Hükümetler farklidir, partiler farklidir bugün biri öbür gün baskasi olur. Ama devlet yoktu demek bana göre büyük sorundur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA