Osmaniye'de Fabrikalar Yer Fistigi Üretimi Için Mesai Yapiyor

Ülkenin yer fistigi ticaret hacminin yüzde 90’ini karsilayan Osmaniye’de fabrikalar üretimi sürdürüyor.

Osmaniye'de Fabrikalar Yer Fistigi Üretimi Için Mesai Yapiyor
Kahramanmaras merkezli asrin felaketinde Osmaniye ili de büyük hasar görürken, üreticiler istihdam ve ekonominin desteklenmesi adina fabrikalarda üretimlerini sürdürüyor.

Depremin yaralarini bir yandan dayanisma ve yardimlasmayla saran fistik fabrikalari bir yandan üretimi sürdürüyor. 60 kisiyi istihdam eden Mustafa Yilmazer, "Depremin ilk oldugu andan itibaren fabrikamizda güvenli alanda bir araya geldik. Depremzedelere fabrikamizin kapilari açtik ve hem sahada hem fabrikamizda dayanisma içinde olduk. Üretim için ilk günler elektrik yoktu jeneratör ile üretimi sürdürdük. Deprem nedeniyle psikolojimiz bozuldu, olumsuzluk, vefat eden yaralanan yakinlarimiz oldu. Yaralarimizi, acimizi hep birlikte dayanisma içinde paylastik. Bir yerden baslamak ayaga kalmak gerek ve depremin o olumsuz atmosferini çalisip, üreterek hem de dayanisma içinde birlik beraberlik ile ilimizde yeniden ayaga kalkalim istiyoruz. Hayat devam ediyor, isimize odaklandik. Omuz omuza vererek, devletimiz ile birlikte bu zor günleri hep birlikte atlatacagiz" dedi.

Türkiye’nin fistik ihtiyacinin yaklasik 200 bin ton oldugunu anlatan Yilmazer söyle devam etti:

"Rekolte geçmis yillarda yüksekti bu yil biraz düsük ama pandemi vardi, ekonomik sorunlar vardi. Bu sikayet degil, yillardir fistik her yil yüz güldürürken bu yil biraz rekolte düsük düzelecektir. Fistigi müsteri talebine göre sanayi ve çerezlik olarak tüketici talebine göre üretim bölümlendirmesini gerçeklestiriyoruz. Hem ilimize hem ülkemize büyük geçmis olsun."
Kaynak: İHA