Bitlis'ten Depremzedelere Yardim Eli

Bitlis Valiligi öncülügünde merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem bölgelerine gönderilmek üzere yardim kampanyasi baslatildi.

Bitlis'ten Depremzedelere Yardim Eli
Valilik, belediye ve STK’lar, merkez üstü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve Gaziantep, Kilis, Diyarbakir, Hatay, Adana, Osmaniye, Sanliurfa, Adiyaman ve Malatya’da büyük yikima yol açan siddetli depremler sonrasinda afet bölgesine destek için harekete geçti.

Yikimin meydana geldigi bölgelerdeki depremzedeler için Bitlis Belediyesine ait depoda ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere malzeme bagisi baslatildi.

Konuyla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, iki tirin dün, iki tirin ise bugün olmak üzere toplamda 4 tir yardim topladiklarini belirtti.

Tanglay, “Ülkemizde yasanan depremden dolayi vefat edenlerimiz ve yaralilarimiz var. Hayatini kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Yaralilarimiza da acil sifalar dileriz. Bu konuda Bitlis halki olarak da elimizden geleni yapiyoruz. Su ana kadar 2 tir deprem bölgesine gönderdik. Bugün 2 tir daha gönderecegiz. Bitlis il genelinde hummali bir çalisma var. Allah bütün vatandaslarimizdan razi olsun. Vatandaslarimiz ellerinden geldigince bir seyler yapmaya çalisiyor. Bizde itfaiye hangarimizin oldugu yerde yardimlari toparlayip tirlara yükleyip depremzedelere gönderiyoruz. Tabi öncelikle buradan hemsehrilerimize duyurmak istedigimiz; battaniye, yorgan, isitici, temel gida olarak bebek mamasi ve bisküvisi, bebek bezi, bunlara çok ihtiyaç var. Devletimiz ilk saatten bu yana sahada. Bizde vatandas olarak, Bitlis Belediyesi ve halki olarak elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Bitlis Belediyesi olarak her gün 10 bin adet ekmegi deprem bölgelerine göndereceklerini belirten Tanglay, “Bugün sabah 3 bin ekmegi Malatya’ya gönderdik. Bugün aksam 10 bin civarinda ekmek daha gönderecegiz. Standart olarak her gün Bitlis’ten 10 bin ekmek gönderecegiz. Firincilarimizla yaptigimiz istisareler sonucu, insallah yarindan itibaren 10 bin ekmegi depremzedelerimize gönderecegiz. Is makineleri, su tankeri gönderdik. Bitlis olarak depremzedelerimizin yanindayiz. Allah’im kendilerine yardim etsin. Rabbim bir daha ülkemize büyük felaketler vermesin. Elimizden geleni yaparak yanlarinda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA