Antalya-Konya Karayolunda Yogun Kar Yagisi Sürücülere Zor Anlar Yasatiyor

Antalya-Konya karayolunda kar yagisi etkili oluyor. Akseki ilçesinden itibaren etkili olan kar yagisinda kar kalinligi Akseki merkezde 10 santimetreye, 1825 metre rakimli Alacabel mevkiinde ise yer yer 20 santimetreyi asti.

Antalya-Konya Karayolunda Yogun Kar Yagisi Sürücülere Zor Anlar Yasatiyor


Antalya’nin yüksek kesimlerinden sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya baslayan kar yagisi devam ediyor. Kar yagisi Akseki ilçesinde ise yogun oldu. Antalya-Konya karayolunda bulunan 1825 metre rakimli Alacabel’de ise kar yagisi ile birlikte tipi de etkili oluyor. Karayollari Alacabel ekipleri çok sayida is makinasi ile bölgede çalismalarina basladi.

Ekipler sürücülerin zor anlar yasamamasi için yolda biriken kari temizleme ve tuzlama çalismalari gerçeklestiriyor. Zincirsiz yola çikan araçlar ise trafikte zor anlar yasadi. Akseki Bölge Trafik ekipleri sürücülerin yanlarinda zincir bulundurmalarini istedi.

Ayrica kar yagisi Akseki’nin yüksek kesimlerindeki mahallelerinde de etkili oldugu ve Büyüksehir Belediye ekiplerinin kar kürüme çalismasi yaptigi bildirildi.

Kar kalinliginin Akseki merkezde 10 santimetreye, 1825 metre rakimli Alacabel mevkiinde ise yer yer 20 santimetreyi astigi ögrenildi.
Kaynak: İHA