Ekvatorlu Üniversite Ögrencisi Bayburt Sogugu Ve Karli Havasi Karsisinda Sasirdi

Kar yagisinin etkili oldugu, Sibirya soguklarinin iyiden iyiye hissedildigi Bayburt’ta kar bollugu yasaniyor. Gece baslayan kar yagisiyla birlikte Bayburt yeniden beyaza büründü. Hava sicakliginin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi vatandaslarda kuraklik endisesine neden olurken, araliklarla yagan ve yer yer 30 santimetreyi bulan kar, yüzleri güldürdü. Yagan karin buzlanmasi sonucunda ise gece saatlerinde hava sicakligi eksi 15 dereceye kadar düstü, araçlarin camlari da buz tuttu.

Ekvatorlu Üniversite Ögrencisi Bayburt Sogugu Ve Karli Havasi Karsisinda Sasirdi
Bayburt Üniversitesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü Türkçe hazirlik sinifi Ögrencisi olan Afrika asilli Jacinto Osa Ndong Nchama isimli ögrenci ise kar manzarasi karsisinda hayretligini gizleyemedi. Tropikal iklime sahip olan ve sicaklik ortalamasi 26 derece civarlarinda olan Ekvator Ginesi vatandasi olan Nchama, hava sicakliginin sifirin altina düstügü Bayburt’ta zorlu kis sartlarina ve soguga alismaya çalisiyor. Üniversite ögrenimi görmek için Bayburt’un yolunu tutan Nchama, ilk defa sogukla 5 aydir bulundugu Bayburt’ta tanistigini belirterek, ülkesi Ekvator Ginesi’nde soguk havalarin yasanmadigini söyledi.

Tropikal iklimli Ekvator Ginesi’nin çok sicak oldugunu bildiren Nchama, Bayburt’un çok soguk oldugunu kaydederek, Bayburt’ta yasamakta güçlük çektigini vurguladi. "Bayburt çok soguk, Ekvator’da soguk yok" diyerek konusan Nchama, "Bayburt’ta ögrenciyim, 5 aydir buradayim. Bayburt çok soguk oldugu için alismaya çalisiyorum. Ekvator çok sicak, orada sicak çok fazla, burasi buz gibi" sözlerini kullandi.

Bayburtlu Serhat Pekmezci isimli genç, Bayburt’a kar yagdigini duyunca tatil için gittigi Trabzon’dan apar topar geldigini ifade ederek, karli havanin keyfini Kocaeli’de ögrenci olan ve sömestr tatili için memleketi Bayburt’a gelen arkadasi Özgür Demir ile sohbet edip, gezerek çikardi. Memleketine kar hasretiyle geldigini vurgulayan Pekmezci, "Çok sükür Bayburt’a kar yagdi, memleketimize kar hasretiyle geldik. Babamizdan, dedemizden dinledigimiz kadariyla eskiden bu kadar az kar yagmazmis, çok fazla kar yagarmis. Buna da sükür, biz kari seviyoruz, memleketimizin en güzel yani" dedi.

Sömestr tatili için memleketi Bayburt’a gelen üniversite ögrencisi Özgür Demir ise, kar yagisiyla birlikte kayak sezonunu açacagini ifade ederek Kop Kayak Merkezi’ne okullar açilmadan önce gidecegini söyledi.

Karin Bayburt’a çok yakistigini belirten Demir, "Kar yagisiyla birlikte memleketimiz gayet güzel bir hal aldi, bembeyaz oldu, adeta gelinligini giymis gelin havasi var. Mükemmel bir havamiz var, biz memnunuz sehrimizden. Allah’a sükür havalar da güzel. Kop Dagina kar yagmis, yakinda kayaga gitmeyi düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA