Depremzede Çocuklar Nasreddin Hoca Ve Keloglan'la Güldü

Amasya’da depremzede çocuklar ve ailelerine yönelik tiyatro gösterisi düzenlendi. Nasreddin Hoca ve Keloglan’in yüzlerini güldürdügü çocuklarin arasinda ilk defa tiyatro izleyenlerde vardi.

Depremzede Çocuklar Nasreddin Hoca Ve Keloglan'la Güldü
Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrasi Amasya’ya 7 binden fazla depremzede geldi. Bir kismi KYK yurtlarina yerlestirildi. Onlara yönelik maddi, manevi destek saglanirken çocuklarin depremin etkisinden çikabilmeleri için çesitli etkinlikler düzenleniyor. Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü ile Maydanoz Saplari çocuk tiyatrosu isbirligiyle ‘Nasreddin Hoca ve Keloglan Ormanda’ adli oyunu sahneledi. Oyun, çocuklar ve aileleri tarafindan ilgiyle izlendi.

Ilk defa tiyatro izlediler

Önceki gün yurtta dogum gününü kutladiklarina çok sevinen 10 yasindaki Adiyamanli Ali Kerem Balci, “Adiyaman’da hiç tiyatro izlememistim. Burada ilk defa tiyatroya gittim. Çok güzelmis. Tekrar izlemek istiyoruz” dedi.

Malatyali Fatma Zümra Çelik, güzel buldugu oyunu heyecanla izlediklerini söyledi.

Kahramanmarasli Berra Sögütlü de bütün ihtiyaçlarinin yurt ve okulda karsilandigini belirtti.

Yakinlarini kaybettikleri deprem sonrasi evlerinin kapisini kilitleyip geldigi Amasya’da tiyatro oyununu esiyle birlikte izleyen Adiyaman’in Hamzalar köyünden 73 yasindaki Musa Sariyar, “Hayat devam ediyor. Bu tür etkinliklere de ihtiyaç var” seklinde konustu.



“Tiyatro ruha iyi gelir”

Afet bölgesinden 7 binden fazla vatandasin Amasya’ya geldigini açiklayan Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ibrahim Bas, aileler ve çocuklara yönelik etkinlikleri sürdüreceklerini vurguladi. Aralarinda ilk defa tiyatro izleyen çocuklari görünce daha mutlu olduklarina isaret eden Maydanoz Saplari Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ugur Çetin ise “Umarim tiyatrolar daha çok çocuga ulasir. Çünkü tiyatro ruha iyi gelir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA