Düzce'de 282 Misafir Ögrenci Bulunuyor
ögretime verilen aranin ardindan Düzce’de okul öncesi, ilkögretim ve ortaögretim okullarinda misafir ögrenci olarak 282 misafir ögrenci ders basi yapti.

Depremden etkilenen iller disindaki 71 ildeki tüm kademelerdeki ögrenciler, bugün ders basi yapti. Düzce’de bulunan 282 misafir ögrencide Bahçesehir bölgesinde bulunan çesitli okullarda ders basi yapti. Depremin ardindan bugün ders basi yapan ögrencilere "deprem psikoegitim programi" uygulanacak. Program, duygulari tanima, duygularla bas etme, güvenlik, umut asilama, benlik saygisi, sosyal iliskiler, yardim arama modüllerinden olusuyor.
Bu çalismalarin ardindan okullarda rehber ögretmen ve psikolojik danismanlar tarafindan depremden etkilenen ögrencilere yönelik çalismalar yapilacak, ögretmen ve ailelerin bilgi sahibi olmasi amaciyla "Kayip ve Yas-Aileler ve Ögretmenler Için Bilgilendirme Oturumlari" uygulanacak. Ayrica afetten etkilenme düzeyi yüksek oldugu belirlenen ögrenciler için "Psikososyal Destek Psikoegitim Programi-YAS" rehber ögretmen ve psikolojik danismanlar tarafindan uygulanacak. Rehber ögretmen ve psikolojik danismani bulunmayan okullarda uygulamalar, rehberlik ve arastirma merkezi koordinasyonunda yürütülecek.
