Bakan Özer Açiklamasi 'Depremden Etkilenen 10 Ilde Tüm Hastanelerde, 1 Mart Tarihine Kadar Hastane Siniflari Açilacak'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Malatya’da düzenledigi basin toplantisinda, depremden etkilenen 10 ilde tüm hastanelerde, 1 Mart tarihine kadar hastane siniflari açilacagini belirterek, bölgede fedakarca görev yapan saglik emekçilerinin çocuklarinin da bu siniflardan yararlanabilecegini duyurdu.

Depremden etkilenen okullarin son durumuna iliskin Malatya’da basin toplantisi düzenleyen Özer, depremden etkilenen 10 ilde tüm hastanelerde, 1 Mart tarihine kadar hastane siniflari açilacagini duyurdu. Bakan Özer, “Bu hastane siniflarinda sadece tedavilerini hastanelerde gören ögrencilerimiz egitim almayacak ayrica fedakar bir sekilde çalisan saglik emekçilerimizin çocuklari da bu siniflardan yararlanabilecek. 1 Mart itibariyle LGS’ye girecek 8. sinif ögrencilerimiz ve YKS’ye girecek 12. sinif ögrencilerimiz için de destekleme kurslari açacagiz. 2. ve 3. Kategoride olan, egitim ögretimi erteledigimiz illerde de 8 ve 12. siniflari desteklemek için 1 Mart tarihi itibariyle destekleme kurslari alarak bu ögrencilerimizi destekleyecegiz. Bakanlik olarak 8 ve 12. sinifin 10 ildeki tüm ögrencilerimiz için tüm ders kitaplarini ve yardimci kaynaklari tekrar bastirdik” dedi.

11 milyon 820 bin 918 kitap ve yardimci kaynagin 1 Mart itibariyle tüm ögrencilere ulastirilacaginin altini çizen Bakan Özer, “Diger siniflar için ise özellikle bu 2 ve 3. Kategoride olan illerimiz için tüm kitaplari tekrar basmaya basladik. Insallah onlar da bittigi zaman tüm ögrencilerimize ulastiracagiz. Depremzede ögrencilerimizin tüm kirtasiye malzemelerini bakanlik olarak biz karsilayacagiz. Ögrencilerimiz rahat olsunlar. Tüm ögrencilerimize ulastiracagiz. 2 ve 3. Kategorideki illerimizde her ne kadar egitim ögretimi ertelesek de özellikle çadir ve konteyner kentlerde merkezlerde ana sinifi ilkokul ve ortaokul için çadir siniflar olusturacagiz. Örnegini dün Gaziantep Islahiye’de gördük. Bu örnegi tüm illerimizde yayginlastiracagiz” diye konustu.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, sözlerini söyle tamamladi:

“Depremin baslangicindan itibaren çadir merkezleri ve toplanma yerlerinde ögrencilerimiz için psikososyal destek çadirlari olusturduk. Bu çadirlarin sayisi 377’ye ulasti. Bu çadirlarimizda okul öncesi ögretmenlerimiz, rehber ögretmenlerimiz ve psikolojik danismanlarimiz çocuklarimizi normallestirmek, oyun ve etkinliklerle sürekli desteklemek için çalismalarini yapiyorlar. Bu kapsami her geçen gün daha fazla arttiracagiz. Farkli seçenek ve destek mekanizmalariyla ve her sart altinda egitimi devam ettirmek için bakanlik olarak her türlü imkanimizi kullanacagiz. Burada önemli olan sey güvenlikli bir sekilde süreci yönetebilmek. Saglam raporu olmayan hiçbir binada egitim ve ögretimi baslatmayacagiz. Süreci her geçen gün yeni gelismelerle birlikte kamuoyuyla paylasacagiz. Bakanligimiz 6 Subat tarihinde deprem olduktan sonra tüm imkanlariyla sahada.”
Kaynak: İHA