Atieylül, Afetzedelerin Yaninda

Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birinin sinavini verirken Altieylül Belediyesi depremin oldugu ilk günden itibaren depremzedeler için tüm imkanlarini seferber etti. Kahramanmaras merkezli deprem Türkiye’yi kalbinden vurdu. Altieylül Belediyesi ve Baskan Hasan Avci, deprem için seferber oldu. Altieylül Belediyesi’nin toplam 30 kisiden olusan acil destek, müdahale ekipleri, Hatay merkezde göçük altinda kalan çok sayida vatandasin hem yerini tespit etti hem kurtarma çalismalarinda aktif rol aldi.

Atieylül, Afetzedelerin Yaninda
Altieylül Belediyesi Türkiye’yi yasa bogan yüzyilin felaketi depremin ardindan yaptigi 83 TIR yardim malzemesi yani sira belediye bünyesindeki ‘Acil Destek, Müdahale Ekipleri’ ilk günden itibaren bölgede arama kurtarma çalismalarinda aktif rol aldi. Kahramanmaras’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lik iki büyük depremin ardindan Altieylül Belediyesi yaralari sarmak için seferber oldu.

Yardim ekipleri bölgeye sevk edildi

Asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremlerde sonrasi Altieylül Belediyesi, AFAD koordinesinde, Balikesir Valiligi, Kizilay ve Altieylül Kaymakamligi isbirligiyle ilk olarak Hatay’in merkez ilçesi Antakya’ya acil destek, müdahale ekiplerini gönderdi. Balikesir’de ise Valiligin yardim toplama merkezi olarak Altieylül için belirledigi Haci Hüseyin Camii, Hasan Can Kültür Merkezi, Sabri Ugur Millet Kiraathanesi, Ariklarlioglu Camii ve Pamukçu Ek Hizmet Binasi’nda belediye personeli ve gönüllü vatandaslar yardimlarin ayristirilmasi ve tasnifi için sabahlara kadar mesai harcadi.

Acil ihtiyaç duyulan eldiven, mont, bot, bere, kislik giysi, katalitik, tüp, yatak, battaniye, powerbank, konserve gidalar, çocuk bezi, çocuk mamasi, hijyenik ped, hijyen malzemesi gibi esyalar burada tasnifi yapildiktan sonra depremin yasandigi ilk günden itibaren TIR ve kamyonlar vasitasiyla bölgeye gönderildi.

Deprem bölgesinde bin 500 kisiye 3 ögün yemek

Altieylül Belediyesi deprem bölgesinde yaralari sarmaya devam ediyor. Belediye ekipleri zorlu hava sartlari nedeniyle barinma ve beslenme sorunu yasayan depremzedelere ve gönüllü çalisanlara kurdugu asevinden her gün 1500 kisilik sicak yemek ikrami yapiyor. Halen Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde gönüllülerinde yardimlariyla kahvalti, öglen ve aksam yemegi dagitimi yapan Altieylül Belediyesi, vatandaslarin temel ihtiyaçlarini da karsiliyor.

Altieylül Belediyesi varil sobalari deprem bölgesine ulastirdi

Balikesir’de 100. Yil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencilerin deprem bölgesinde kullanilmasi için ürettigi yüzlerce varil soba Altieylül Belediyesi tarafindan zorlu kis sartlarinda yasam mücadelesi veren depremzedelerin kullanimi için bölgeye ulastirildi. Belediye ekiplerince dagitimi yapilan sobalar Hatay ve diger deprem bölgelerinde kullanilmaya baslandi.

Altieylül’ün temizlik ekibi deprem bölgesinde

Deprem bölgesindeki temizlik çalismalarina katki saglamak üzere Kahramanmaras iline giden Altieylül Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler temizlik ve hijyen çalismalarina destek vermeye devam ediyor.

Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, afetin yasandigi bölgede çöp toplama isinin hizla organize edilmesi ve çöplerin düzenli olarak toplanmasi gerektigini belirterek, “Çöpler bulasici hastaliklari tasiyabilecek hasarat ve kemirgenlerin üreme alanlaridir. Bu anlamda Altieylül Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügümüze bagli ekiplerimiz temizlik ve hijyen çalismalarina destek vermek amaciyla deprem bölgesinde çalismalarina devam ediyor.” dedi.

“Dua ve desteklerle tüm vatandaslarimizla tek yürek olduk”

Yardimda bulunup duyarlilik gösteren vatandaslara tesekkür eden Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, “Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinden dolayi ilçemizde baslatilmis olan yardim kampanyasina gösterilen ilgi için herkese tesekkür ediyorum. Bu yardimlari tüm ekiplerimizle birlikte organize edip, tirlarla afet merkezlerine ulastirmaya devam ediyoruz. Insallah bu yardimlarla, birçok depremzedenin yarasi sarilmis olur. Dua ve desteklerle tüm vatandaslarimizla tek yürek olduk. Allah hepinizden razi olsun” dedi.

Bölgede yaptigi ziyaretlere de deginen Hasan Avci, ‘’Eksiklikleri biliyoruz belediyemiz tarafindan imkanlarimiz dâhilinde tüm bu eksiklikleri gidermek için canla basla çalismaya devam edecegiz Altieylül her zaman oldugu gibi ihtiyaç sahibinin yaninda’’ diye ekledi.

Son olarak hatirlatmada bulunan Hasan Avci, ‘’Deprem bölgesine malzeme yardimi ulastirmak isteyen vatandaslarin, bilgi almak veya malzeme toplama alanlarinin adreslerini ögrenmek için belediyemiz 444 06 09 numarali çagri merkezini arayabilirler’’ dedi.

Kaynak: İHA