AB, Ukrayna'nin Yeniden Insasinda Dondurulan Rus Varliklarini Kullanmayi Planliyor

Isveç’in Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskanligi, Ukrayna’nin yeniden insasi için dondurulmus Rus varliklarinin kullanilmasi için AB Çalisma Grubu kurulacagini açikladi.



Avrupa Birligi (AB), Ukrayna-Rusya savasi sonrasi dondurulan Rus varliklari ile ilgili çalisma grubu kuracak. Isveç’in Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Ukrayna’nin yeniden insasi için dondurulmus Rus varliklarinin kullanilmasi için bir AB Çalisma Grubu kurulacagi ifade edildi. Açiklamada, söz konusu çalisma grubunun "dondurulmus Rus varliklarinin Ukrayna’nin yeniden insasinda kullanilma ihtimallerine dair yasal, mali, ekonomik ve siyasi analiz" yürütecegi belirtilerek, çalisma ile ayrica Rus devletine ait varliklarin nerede bulundugu ve toplam degerlerinin "daha net bir resmini" elde etmeyi amaçlandigi ifade edildi.

Açiklamada, “Rusya, Ukrayna’nin yeniden insasi için para ödemeli. Ayni zamanda, bu zor sorulari da beraberinde getiriyor. Bu, AB ve uluslararasi hukuka uygun olarak yapilmalidir ve su anda bunun için dogrudan bir model yok” denildi.

Çalisma grubuna Isveç Ulusal Ticaret Kurulu Genel Müdürü Anders Ahnlid baskanlik edecek. Isveç su anda 6 ayda bir AB üyeleri arasinda dönüsümlü olarak degisen AB Konseyi Baskanligini yürütüyor.
Kaynak: İHA