Polisin En Büyük Destekçisi Dedektör Köpekler

Bingöl Il Emniyet Müdürlügü’nün bünyesindeki hassas burunlu 2 köpek, narkotik ekipleriyle katildiklari operasyon ve uygulamalarda uyusturucuya geçit vermiyor.

Polisin En Büyük Destekçisi Dedektör Köpekler
Bingöl Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Subesi bünyesinde bulunan “Cadi” ve “Bella” isimli hassan burunlu dedektör köpekler, uyusturucuyla mücadele önemli görevleri üstleniyor. Narkotik ekiplerinin gerek operasyonlarinda gerekse uygulamalarinda gizli kahraman olan “Cadi” ve “Bella”, düzenli olarak egitmenleri tarafindan egitim görüyor. Hassas burunlari sayesinde en gizli yerlere türlü yöntemler kullanilarak saklanan uyusturuculari kolayca bulan özel egitimli köpekler, 2023 yilinda kent genelinde katildiklari operasyon ve uygulamalarda kilolarca uyusturucunun ele geçirilmesine yardimci oldu.

2023 yilinda dedektör köpeklerin katilimiyla yapilan uygulama ve operasyonlarda yaklasik 300 kilo uyusturucu maddenin ele geçirildigi belirtildi.

Bingöl Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Subesi’nde görevli Ilhan Akça, “Suan ilimizde 2 adet uyusturucuyla mücadelede kullandigimiz dedektör köpegimiz bulunmaktadir. Köpeklerimizin cinsi Belçika kurdu ve Alman kurdudur. Köpeklerimizi 2 ayliktan itibaren yetistirmeye baslanip, 1,5 yasindan sonra illere sevk olunup illerde aramalarda kullanilir. Ilimizde de çok sayida operasyon, arama ve uygulamaya katildilar. 2023 yili içinde köpeklerimizin de katildigi gerek operasyon gerekse uygulamalarda 300 kiloya yakin uyusturucu madde yakalanmamiz bulunmaktadir. Önümüzdeki yillarda da güvenlik güçleri olarak uyusturucuyla mücadelemiz kararlilikla sürecektir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA