Artvin Devlet Hastanesi'nde Gerçegi Aratmayan Yangin Tatbikati

Artvin Devlet Hastanesinde yangin tatbikati gerçeklestirildi.

Artvin Devlet Hastanesi'nde Gerçegi Aratmayan Yangin Tatbikati
Yasanabilecek yangin felaketlerine hazirlikli olmak amaciyla düzenlenen tatbikatta senaryo geregi hastanenin 5. kati çocuk servisinde yangin oldugu 112 Acil Çagri Merkezine bildirildi.

Ihbar üzerine itfaiye, saglik, AFAD, UMKE ve Artvin Çoruh Arama Kurtarma (ÇAK) ekipleri olay yerine sevk edildi. Hasta odasinda bulunan mini buzdolabindan çiktigi anlasilan yangina Itfaiye ekipleri müdahale ederken, AFAD, UMKE ve ÇAK ekipleri de dumandan etkilenen 3 hastaya ilk müdahale ardindan binadan tahliye etti. Tahliye edilen hastalar ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi.

Tatbikat sonrasi açiklamalarda bulunan Artvin Devlet Hastanesi Halkla Iliskiler Sorumlusu ve Bashekim Yardimcisi Seda Kuruoglu, bu tatbikati her yil farkli senaryolarla düzenli olarak yaptiklarini söyledi.

Bu yil ki senaryo geregi hastanenin çocuk servisinde odada mini buzdolabinda takili prizden kaynaklanan bir yangin çikmasi üzerine 112 Acil Çagri Merkezine bilgi verdiklerini ifade eden Bashekim Yardimcisi Kuruoglu “Bu yanginda ilk müdahaleleri serviste sorumlu arkadaslarimiz yaptilar fakat hizli ilerlemesiyle 112 Acil Çagri Merkezine bildirdik. Itfaiye ekipleri hizlica olay yerine gelerek yangini söndürmede müdahale yaptilar. AFAD, UMKE ve Artvin Çoruh Arama Kurtarma (ÇAK) ekipleri hasta ve hasta yakinlarinin tahliyelerini sagladilar. Gerekli müdahaleler sonrasinda 3 hastamizin sevkleri uygun görüldü yakin illerimize sevklerini yaptik” dedi.

Kuruoglu, Her yil yapilan tatbikatlarin olasi yangin durumunda hem personeli hem de halki bu konuda bilinçlendirmek amaçlarinin oldugunu söyledi.



Tatbikata katilan ÇAK sorumlusu Tolga Satir ise AFAD’a gelen ihbar üzerine ekibin hizli sekilde toparlanarak Artvin Devlet Hastanesine intikal ettiklerini söyledi.

Satir” Yanginda dumandan etkilenen hastalari 5’nci kattan asagi tahliye edilmesinde görev aldik. Yeni kurulan bir dernegiz. Bu tip operasyonlara katilarak kendimizi gelistirmek ve daha da iyi olmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA