100 Bin Dolar Dolandirmaya Kalktilar Yakayi Ele Verdiler

Rize’de polis ekipleri 100 bin dolar degerinde gida malzemesi ile bir sirketi dolandiran sahislari yaptigi operasyonla yakaladi. Operasyonla yakalanan 8 sahistan 3’ü tutuklandi.

100 Bin Dolar Dolandirmaya Kalktilar Yakayi Ele Verdiler
Alinan bilgiye göre, Rize’de faaliyet gösteren bir sirket toplam degeri 100 bin dolar olan 3 bin koli gida malzemesi satin aldi. Fakat gida malzemeleri belirtilen tarihte teslim edilmedi. Sirket, satin aldigi malzemeler ile ilgili konustugu sahislarla olan iletisimin kesildigiyle ilgili ihbarda bulundu. Ihbarin üzerine Asayis Sube Müdürlügü ekipleri çalismalar baslatti. Yapilan çalismalar neticesinde süpheli 5 sahsin kimlik bilgileri tespit edildi. Tespit edilen sahislar Ankara, Istanbul ve Denizli Illerinde yakalandi. Yakalanan sahislara ait depo, isyeri ve ikametlerinde arama gerçeklestirildi.

Yapilan aramalarda ise gida malzemeleri ele geçirilerek 994 koli gida malzemesi dolandirilan kisilere teslim edildi. Yapilan çalismalarin devaminda süpheli 2 sahsin Istanbul ilinde oldugunun tespiti edildi. Bunun üzerine Asayis Sube Müdürlügü ekipleri Istanbul iline giderek, sahislar yakalayip Rize’ye getirdi. Yakalanan 8 sahis hakkinda gerekli adli islemler yapilmis olup M.G., F.T. ve E.E.G. isimli 3 sahis ise çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA