Sivil Trafik Polisleri Yaris Yaparak Abarti Egzoz Patlatan Motosikletlileri Takip Ederek Yakalandi

Edirne’de sivil olarak denetimlerini siklastiran trafik polisleri, yüksek desibel sese sahip abarti egzoz kullanmayi adeta aliskanlik haline getiren ve vatandaslara büyük rahatsizlik veren motosiklet sürücülerini tek tek takip ederek yakaladi.

Sivil Trafik Polisleri Yaris Yaparak Abarti Egzoz Patlatan Motosikletlileri Takip Ederek Yakalandi


Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü’ne bagli Sivil Denetim Ekibi tarafindan yüksek desibelde ses yaymayi aliskanlik haline getirerek, vatandaslari uyutmayan ve ayni zamanda çalistirildiginda patlama sesine benzer sesler çikaran egzozlara sahip motosikletlere yönelik denetim yapti. Yapilan takipli denetimlerde süpheli motosiklet sürücüleri tek tek durduruldu. Durdurulan motosikletlerde, ehliyetsiz, plakasiz ve abarti egzoz oldugu tespit edilen ve yaris yaparak trafik güvenligini tehlikeye sokan sürücülere cezai islem uygulanarak motosikletleri trafikten men edildi.

Trafikten motosikletleri men edilen sürücüler bagirti egzoz ile çevreye rahatsizlik verdikleri için pisman olduklarini belirtti.

Ayrica, Atatürk Bulvari üzerinde tehlikeli seyreden, yaris yapan motosiklet ve otomobiller üzerinde yapilan kontrollerde 29 araca çesitli maddelerde cezai islem uygulandi.

Polis ekiplerinin denetimlerini daha da siklastiracagi belirtildi.
Kaynak: İHA