Çorum'a Polis Moral Egitim Merkezi Müjdesi

Çorum’da yapimina karar verilen Polis Moral Egitim Merkezi’nin 12 Ocak 2024 tarihinde yapilacagi açiklandi.

Çorum'a Polis Moral Egitim Merkezi Müjdesi
AK Parti Çorum Milletvekilleri Oguzhan Kaya ve Yusuf Ahlatci ile MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrici konuyla ilgili ortak bir açiklama yapti. Ortak açiklamada, Içisleri Bakanligi tarafindan Çorum-Samsun karayolu üzerinde Bölge Trafik Denetleme Müdürlügünün yaninda bulunan toplam 55 bin metrekare alanda Polis Moral Egitim Merkezi yapilmasina karar verildigi bildirildi.

Daha önce projesi hazirlanan ve bakanlik tarafindan onaylanan Polis Moral Egitim Merkezi’nin yatirim programina alindigini bildiren milletvekilleri, bölgede olmayan ve Türkiye’de de sadece 3 kentte bulunan merkezin 4.’sünün Çorum’a yapilacagini kaydetti.

10 bin metrekare kapali alana sahip olacak tesiste belirli araliklarla polis memurlarinin Çorum’a gelip hizmet içi egitim alacagini ifade eden milletvekilleri, bakanlik tarafindan tesisin ihale tarihi ve sartlarinin belirlendigi açiklandi. Milletvekilleri Kaya, Ahlatci ve Kayrici, 12 Ocak 2024 tarihinde yapilacak olan ihalenin saat 10.30’da pazarlik usulüyle gerçeklestirilecegini belirtti.

Ihaleye 21 firmanin davet edildigini kaydeden milletvekilleri, ihale sürecinin ardindan da tesisin temelinin atilacagini ve belirlenen takvim dogrultusunda yapimina baslanacagini vurguladi.
Kaynak: İHA