CHP'li Artvin Belediye Baskani Elçin Aday Adayligi Sürecini Durdurdugunu Açikladi

Artvin’in CHP’li Belediye Baskani Demirhan Elçin, adaylik süreciyle ilgili belediye önünde basin açiklamasi yaparak, "Aklimin ucundan geçmezdi ben belediye baskanligina aday olacagim da Cumhuriyet Halk Partisi’ne yalvaracagim” dedi.

CHP'li Artvin Belediye Baskani Elçin Aday Adayligi Sürecini Durdurdugunu Açikladi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart’ta yapilacak olan yerel seçimlerde Artvin Belediye Baskan adayini bugüne kadar belirlemedi. Aday adayligini günler öncesinde açiklayan mevcut Belediye Baskani Demirhan Elçin, aday adayligini durdurdugunu açikladi.

Parti genel merkeziyle görüsemedigini ifade eden Elçin, "Aklimin ucundan geçmezdi ben belediye baskanligina aday olacagim da ’Cumhuriyet Halk Partisi’ne yalvaracagim’ diye. Ben kime yalvaririm? Halkima yalvaririm. Parti üyeme yalvaririm ’Beni seçin’ diye. Genel merkeze gidip de yalvaracagim aklimin ucundan geçmezdi" diye konustu.



"Nedir bu kaos? Korkunuz nedir?"

Adaylik sürecini görüsmek için Ankara’ya gittigini belirten Elçin, "Kalktim gittim. Niye gittim? Adaylik için de degil. Bu memnuniyet anketi varsa gösterin diyecektim. Seyit Torun’a WhatsApp’tan yazdim, dedim ki ’Sen yarin bana bir yarim saatini ayir da beraber kahvalti edelim’ dedim. Cevap yok. Ertesi gün saat 07.30-08.00’e kadar bekledim. Persembe günü. Yine cevap yok. Cevap olmayinca nasil siz Ankara’ya hiç gitmediniz, hiç kimseyle görüsmediniz. Ben de uçak biletinin paralarini verdim, Artvin’e geri döndüm. Bütün bunlari genel merkezimize anlatmak istedim ama anlatmama müsaade etmediler. Onun için size anlatiyorum. Geçen dönem 13 Ekim’de starti verdik ya. Billboardlara ’Tesekkürler Artvin’ yazdik. 13 Ekim’de seçime basladik. Yil bitti, aday belli degil. Ayiptir ya. Yapmiyorsaniz yapmayin, yapiyorsaniz da yapin. Ne var bunda? Nedir bu kaos? Korkunuz nedir? Kurultay delegesi bile degildim. Yok yenilikçiymis, eskicilikmis diye” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA