Sinop'ta Yüksek Kesimlerde Kar Yagisi Etkili Oldu

Sinop’ta sabah saatlerinde aniden bastiran kar yagisiyla birlikte yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandi.

Sinop'ta Yüksek Kesimlerde Kar Yagisi Etkili Oldu
Sinop’un yüksek kesimlerinde kar yagisi etkili oldu. Erfelek ilçesine bagli Inesökü köyü de sabah saatlerinde birden bastiran ve yaklasik 3 saat süren kar yagisindan nasibini aldi. Güne kar ile uyanan köylüler büyük sevinç yasadi. Köy yollari ve agaçlar kisa sürede beyaza bürünürken, Karayollarina bagli greyder gün boyu kapanan yollari açarak tedbir aldi.

Inesökü Köyü Muhtari Nihat Günay, “Kar gerçekten bereket. Tadini çabuk çikarmak zorundayiz, çünkü yarin bu kar hemen hemen olmayacak. Çabuk eriyor. Insallah önümüzdeki günlerde daha ciddi kar yagisi olur. Hem topragimiz hem çevremiz zenginlesir” dedi.

Kar yagisinin subat aylarinda 1 metreyi geçtigini söyleyen Günay, “Köyümüze 1 metreden fazla yagiyor. Geçen yil 1 metreden fazla yagdi. Eski yillarda kasim ayinda yagar, uzun zaman kalirdi. Sürekli yagar ve kalkardi. Simdi ise daha çok subat ayi civarinda yagiyor, bir hafta, on günde de kar kalkiyor. Bu yagis bizim için bir istisna oldu. Çok güzel, her sey için bereket. Bitkilerin erken çiçek açmasini engelledi, ekilmis tahillarin üzerine örtü oldu” diye konustu.

Köy sakinlerinden Yasar Deger ise, “Bu karla beraber bize de umut yagmis oldu. Çünkü ne zamandir bekledigimiz bir seydi. Bugün çok sükür kavustuk, 3-4 saat yogun yagis oldu ama bayagi da bir etkili oldu. Insallah önümüzdeki günlerde de bunun daha siddetli yagacagi seklinde haberler duyuyoruz. Umarim dogrudur. Güzel olacak diye bekliyoruz. Zaten mevsim itibariyla ihtiyacimiz olan da bir seydi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA