GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan'dan 25 Aralik Mesaji

Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi (GAHIB) Baskani Zeynal Abidin Kaplan, Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 102. yildönümü nedeniyle bir kutlama mesaji yayimladi.

GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan'dan 25 Aralik Mesaji
Milli Mücadelenin sembol sehirlerinden biri olan Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 102. yildönümünü büyük bir cosku ve gururla kutladiklarini belirten GAHIB Baskani Kaplan, "Atalarimiz yurdumuzu isgal etmek isteyen emperyalistlere karsi ortaya koydugu direnis destani ile isgalci devletlerin hain planlarini kursaklarinda birakarak tarihin akisini degistirdi" dedi.

Baskan Zeynal Abidin Kaplan, kutlama mesajinda, "Bundan 102 yil önce yurdumuzu isgal etmek, özgürlügümüzü ve bagimsizligimizi elimizden almak isteyen emperyalist güçler Antep’te hiç beklemedikleri bir direnisle karsilasti. Antepliler, gerek asker, gerekse de cephane bakimindan kendilerinden kat ve kat güçlü olan Fransizlara karsi tarihte esine az rastlanabilecek bir destan yazdi. Isgalci güçlere karsi 11 ay oyunca büyük bir kahramanlik örnegi sergileyen Antepliler, milletimizin vatanina, bagimsizligina ve bayragina olan bagliligini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Atalarimiz bu büyük destani birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek yazdi. Bizler de bugün ve gelecekte birlik ve beraberligimizi korudukça, kardesligimizi daha da güçlendirdikçe ülke olarak çözemeyecegimiz hiçbir sorun, asamayacagimiz hiçbir engel bulunmamaktadir. Bu duygu ve düsüncelerle Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 102. yildönümünü cosku ile kutlarken, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile vatan savunmasinda hayatini kaybeden sehitlerimize yüce Allah’tan rahmet dilerim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA