Bakan Yasar Güler Açiklamasi 'Evlatlarimizin Intikamini Almak Için Irademiz Tam'

Milli Savunma Bakani Yasar Güler, “Evlatlarimizin intikamini almak için irademiz tam” dedi.



Millî Savunma Bakani Yasar Güler, Hava Kuvvetleri Harekât Merkezinden sevk ve idare ettigi Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçeklestirilen hava harekati sonrasi açiklamada bulundu. Pilotlara seslenen Güler sunlari söyledi:

“Evlatlarimizin intikamini almak için irademiz tam”

“Degerli Silah ve Mesai Arkadaslarim, Sizleri sevgi ve saygiyla selamliyorum. Dün gece, maalesef, Pençe Harekât bölgesinde görev yapan 6 kahraman evladimiz sehit oldu, 7 kahraman silah arkadasimiz da yaralandi. Bugün de, Pençe-Kilit Harekâti Bölgesinde çikan çatismada da 6 kahraman evladimiz sehit oldu. 6 kahraman silah arkadasimiz da hafif yaralandi. Kahraman evlatlarimiz, aziz vatanimizin mukaddes savunuculari olarak üstün bir cesaret ve fedakârlikla görevlerini yaparken sehadet makamina ulastilar. Sehit olan silah arkadaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize bas sagligi diliyorum. Acimiz büyük. Ancak evlatlarimizin intikamini almak için irademiz tam. Bugüne kadar sehitlerimizin kanini yerde birakmadik, birakmayacagiz”

“Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçigin pençesinden kurtulamayacaktir”

Konusmasinda yil basindan itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayisi 2 bin 156’ya ulastigini belirten Güler, “Nitekim dün gece 13 terörist etkisiz hale getirilirken bugün de 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçigin pençesinden kurtulamayacaktir. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Bugüne kadar terörle mücadelede; yurt içinde ve sinir ötesinde icra ettigimiz basarili operasyonlar ile terör örgütüne agir darbe vuruldu, artik, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasina getirildi.

Bu saldiri da bir kez daha göstermistir ki, can çekisen hain terör örgütü, son çirpinislarini vermektedir. Operasyonlarimiz, kim destek verirse versin, eli kanli teröristler, bu cografyadan yok olup gidinceye artan bir siddet ve baski ile araliksiz taarruzî anlayisla devam edecektir” dedi.

Konusmasinin devaminda Irak ve Suriye’deki terör hedeflerinin Türk pilotlari tarafindan basariyla vuruldugunu ifade eden Güler, bundan sonra da kararlilikla devam edeceklerini ve terörle mücadelede en büyük payin aziz sehitlere ve kahraman gazilere ait oldugunu söyledi.



“Kiliciniz keskin, azminiz ve gayretiniz daim olsun”

Konusmasinin sonunda sehitlerin hatiralarina sahip çikacaklarini vurgulayan Güler, “Onlarin fedakârliklarini daima sükran ve minnetle yâd edecegiz. Bu vesileyle Pençe ve Pençe-Kilit Harekâti bölgelerinde sehit olan kahraman silah arkadaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yarali evlatlarimiza da acil sifalar temenni ediyorum. Siz degerli silah ve mesai arkadaslarima da hayirli basarili görevler diliyorum. Kiliciniz keskin, azminiz ve gayretiniz daim olsun. Kalin saglicakla” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA