HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu Açiklamasi 'Yerel Seçimlerde Ittifak Ile Ilgili Görüsmelerimiz Devam Ediyor'

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakir Il Baskanligi 4’üncü Olagan Kongresi’nde konusan Genel Baskan Zekeriya Yapicioglu, “Yerel seçimlerde ittifakla ilgili görüsmelerimiz var. Fakat bu görüsmelerimiz henüz sonuçlanmamis. Görüsmelerimiz sonuçlandiginda ittifakin nasil olacagiyla ilgili insallah biz gerekli açiklamayi yapariz” dedi.

HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu Açiklamasi 'Yerel Seçimlerde Ittifak Ile Ilgili Görüsmelerimiz Devam Ediyor'
HÜDA PAR Diyarbakir Il Baskanligi 4’üncü Olagan Kongresi merkez Yenisehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklesti. Mehmet Emin Yilmaz’in Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan kongreye, HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, partililer ve siyasi partilerin temsilcileri katildi.

Divan seçiminin ardindan selamlama konusmasi yapan HÜDA PAR Diyarbakir Il Baskani Vedat Turgut, bir süredir yürüttügü il baskanligi görevinden istifa ettigini açikladi.

Seçime tek liste ile aday olan Zeynel Abidin Gülsever yaptigi konusmada, bayragi devralmak için kendisini Diyarbakir Il Bakanligina aday olarak gösterdiklerinden dolayi tesekkürlerini iletti.

Partisinin 4’üncü Olagan Kongresi’nde konusma yapan HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, ‘Aksa Tufani’nin 75 yildir devam eden bir zulme son baskaldiri oldugunu söyledi.



Bati ülkelerinin Gazze’deki zulme sessiz kaldigini, durusunu degistirmedigini ifade eden Yapicioglu, “Uzun bir süredir Gazze’de bir katliam, bir soykirim ve bir insanlik suçu isleniyor. 7 Ekim günü bir tufan koptu. Bu da Aksa Tufani. 75 yildir devam eden bir zulme son baskaldiriydi bu. Baskaldiridan bir gün sonra ilk soku atlatan isgalci Siyonistler, arkalarina Amerika’sini, Ingiltere’sini, Fransa’sini alip saldiriya geçti. Bu bir saldiri ki gökten 74 gündür ates yagiyor. Dünyada ve uluslararasi metinlerde savas suçu olarak, insanliga karsi suç olarak tarif edilen ne kadar fiil varsa hepsi yapildi. Okullar, camiler, hastaneler, kiliseler, ambulanslar, gazeteciler, doktorlar, sivil savunma ekipleri, sivil alanlar, Birlesmis Milletler binalari ve oralara siginan çogunluk kadin ve çocuk olmak üzere savunmasiz siviller kasitli bir sekilde hedef alindi. Bütün bunlara ragmen onlari destekleyen bati, durusunu degistirmiyor” dedi.

Yeni asgari ücret için farkli rakamlarin söylenildigini dile getiren Yapicioglu, “Yarin asgari ücret tespit komisyonunun toplantisi var. Önceki toplantida herhangi bir rakam telaffuz edilmedi. Yarinki toplanti nedeniyle farkli farkli rakamlar telaffuz ediliyor. Asgari ücret ile ilgili tahmin edilen rakamin yüzde 50 üzerinde oldugu söyleniyor. Biz sunu hatirlatmak istiyoruz. Asgari ücretle çalisan insanlarin önemli bir kismi bir aile geçindirmekle yükümlüdür. Asgari ücretin taniminda isçinin ailesi yoktur” ifadelerinde bulundu.

Son olarak yerel seçimler ile ilgili konusmasini sürdüren Yapicioglu, sunlari kaydetti:

“Son olarak yerel seçimlerle ilgili sunu söylemek istiyorum. Basinda, farkli yerlerde HÜDA-PAR’in seçimlere ne sekilde katilacagiyla ilgili haberler çikiyor. Buradan sunu hatirlatmak istiyorum; bizden duymadiginiz hiçbir seye itibar etmeyiniz. Ittifakla ilgili görüsmelerimiz var. Fakat bu görüsmelerimiz henüz sonuçlanmamis. Görüsmelerimiz sonuçlandiginda ittifakin nasil olacagiyla ilgili insallah biz gerekli açiklamayi yapariz.”
Kaynak: İHA