Bartin'da Yangin Panigi Açiklamasi Köylüler Isçileri Kurtarmak Için Kapilari Balyozla Kirdi

Bartin’da isçilerin kaldigi atil okul binasinda yangin çikti. Köylüler isçileri kurtarmak için kapi ve pencereleri balyozla kirarken, içeride kimsenin bulunmadigi belirlendi. Yangin itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Bartin'da Yangin Panigi Açiklamasi Köylüler Isçileri Kurtarmak Için Kapilari Balyozla Kirdi
Edinilen bilgiye göre, Ulus ilçesi Eldes köyü Eseler Mahallesi’nde atil halde bulunan ve son dönemde enerji nakil hatlarini yenileyen taseron firma isçilerinin kaldigi eski okul binasinda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Alevler binayi sararken, yükselen dumanlar ise köyde panige neden oldu. Bahçe hortumuyla yangini söndürmeye çalisan köylüler, itfaiye ekiplerini arayarak yardim istedi. Isçilerin içeride oldugunu düsünen köylüler, içeriden ses alamamasi üzerine ise ellerine balyozlari alarak, binaya girmeye çalisti. Demir dis kapiyi ve camlari balyozla kiran köylüler, içeride bulunan biri olmadigini tespit edince rahat nefes aldi.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin de müdahale ettigi yangin söndürülürken, okul binasi ise büyük hasar gördü.

Olayda can kaybi ya da yaralanan olmazken, ilçe merkezine gitmek için evden çikan isçilerin, sobayi söndürmeden ayrildiklari ileri sürüldü.
Kaynak: İHA