Artvin'de Karaya Oturan Geminin Önünde Fotograf Çilginligi

Artvin’in Hopa ilçesi açiklarinda 27 Kasim günü yasanan firtina nedeniyle sürüklenerek hemen kiyida karaya oturan kuru yük gemisi bugünlerde yogun ilgi görüyor.

Artvin'de Karaya Oturan Geminin Önünde Fotograf Çilginligi
Artvin’in Hopa ilçesinde 27 Kasim Pazartesi günü, firtina nedeniyle sürüklenerek karaya oturan, 13 kisilik mürettebati sorunsuz tahliye edilen Palau bandirali "FR Pearl" adli kuru yük gemisi kiyida bekletiliyor. Onarildiktan sonra, yeniden demir almasi beklenilen gemi ilçenin en islek caddelerinden biri olan Sahil Caddesi kiyisinda yer alinca vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasiyor. Kiyiya bu kadar yakin mesafede karaya oturmus halde duran gemiyi görenler cep telefonlarina sariliyor. Kimi tarihi bu ani ölümsüzlestirmek istiyor, kimi ise gemiyi arka fon olarak kullanarak sosyal medya hesaplarindan paylasiyor.

Gemiyle fotograf çektirenlerden Songül Demirkaya Sari, ”Büyük firtina sonrasi geminin karaya vurdugunu duyduk. Evim yakin zaten havada güzeldi. Gezintiye çiktik, bu ani ölümsüzlestirmek istedik. Görüntü alisilmis disinda olsa da üzüldük. Mürettebat çok korku dolu anlar yasamis öyle duyduk. Çok büyük geçmis olsun diliyoruz” derken, Canan Gazioglu ise ”Geçtigimiz günlerde yagmur firtinayla birlikte denizin tasmasiyla karaya vuran gemimiz vardi. Aslinda biraz endiselendik, gemi ne tasiyor sizinti olur mu diye düsündük ama sükür bir sikinti yasamadik” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA