Misirli Kaynaklar Açiklamasi 'Israil Ve Hamas Ateskese Açik, Ancak Anlasmazliklar Devam Ediyor'

Misirli iki güvenlik kaynagina dayandirilan haberlerde, Israil ve Hamas’in ateskese açik olduklari fakat anlasmanin nasil uygulanacagi konusundaki anlasmazliklarin devam ettigi belirtildi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 72’inci günde devam ederken, Israil ve Hamas arasinda Katar, Misir ve ABD arabuluculugunda ateskese yönelik çabalar sürüyor. Adi açiklanmayan Misirli iki güvenlik kaynagina dayandirilan haberlerde, Israil ve Hamas’in ateskese açik olduklari fakat anlasmazliklarin devam ettigi belirtildi. Kaynaklar, Hamas’in serbest birakilacak esirlerin listesini tek tarafli olarak belirlemek istedigini ve Israil güçlerinin önceden belirlenmis hatlarin gerisine çekilmesini talep ettigini belirtti.

Israil’in Hamas’in esir listesini belirlemesini kabul ettigini aktaran kaynaklar, Israil’in ateskesin zamanini ve süresini belirlemeden önce bir zaman çizelgesi ve esir listesini görmeyi talep ettigini belirtti.

Kaynaklar, Israil’in Hamas’in talep ettigi önceden belirlenmis hatlarin gerisine çekilmesi konusundaki istedigini ise kabul etmedigini aktardi.

Katar Basbakani Al Thani ile Mossad Baskani Barnea bir araya geldi

Diplomatik kaynaklara dayandirilan haberlerde ise, Israil istihbarat teskilati Mossad’in Baskani David Barnea ile Katar Basbakani Seyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani’nin geçtigimiz cuma günü Katar’in baskenti Doha’da bir araya geldigi belirtildi. Ateskes müzakerelerinin yeniden baslatilmasi ve esirlerin serbest birakilmasinin ele alindigi görüsmenin olumlu bir havada geçtigi aktarildi.

Söz konusu görüsme, Barnea’nin hafta basinda Doha’ya yapacagi ziyaretin Israil hükümeti tarafindan iptal edilmesinin ardindan gerçeklesti.
Kaynak: İHA