Bu Köpekler Bir Mahalleden Diger Mahalleye Asansör Ile Gidiyor

Artvin’in Hopa ilçesinde iki mahalle arasindaki uzayan mesafeyi kisaltmak için 5 yil önce faaliyete giren 50 metrelik asansörü sadece insanlar degil sokak köpekleri de kullaniyor. Köpekler iki mahalle arasinda gidip gelme islemini asansörle yaparken, bazi köpekler ise soguk havalardan korunmak için asansörü mesken tutunca asansörü kullanan vatandaslar tedirginlik yasiyor.

Bu Köpekler Bir Mahalleden Diger Mahalleye Asansör Ile Gidiyor
Pratik ve inanilmaz çözümleri ile dikkat çeken Karadeniz insani gibi yörede yasayan sokak hayvanlari da artik ya havasindan ya da suyundan misali hayatini kolaylastirmanin yolunu bulmus durumda.

Hopa ilçe merkezinden yaklasik 50 metre yüksekte olan Kuledibi mahallesinin yolu uzun ve merdivenli yol da vatandaslari canindan bezdirince mahalle halki 5 yil önce belediyeden mahallesine asansör istedi. Mahalledeki ulasim sorunu belediye tarafindan asansör yaptirilarak çözüldü. Hopa Kaymakamligi ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odasi binalari arasinda yaptirilarak hizmete giren asansör yerden 50 metre yüksege çikarak Kuledibi mahallesinin ulasim sorununu çözdü. 10 katli bir apartman yüksekligindeki 5-6 kisi alan asansör sayesinde vatandaslarin hayati kolaylastigi gibi bu sürede sokak hayvanlarinin da hayati kolaylasti.

Tipki mahalle sakinleri gibi mahalledeki köpekler de ilçe merkezine bu asansör vasitasi ile gidip gelmeye basladi.

Iki mahalle arasinda tipki insanlar gibi sokak köpekleri de asansör ile yapiyor. Soguk havalardan korunmak için asansörün içini kulübe gibi kullanarak, insanlara aldiris etmeden asansörle asagi yukari inip çikan köpekleri görenler ilk basta büyük tedirginlik yasasa da mahalle halki da bu köpeklere alismis durumda. Bölge halki bu duruma aliskin olsa da ilk kez bu durumla karsilasanlar ise durum oldukça sasirtici.

Ilk kez bu durumla karsilasan ilçe sakinlerinden Ercan Reisoglu, asansör kapisinda bekleyen köpegi görünce cep telefonuyla kayit aldigi sirada asansör kabininde 3 köpegi görünce neye ugradigini sasirdi. Biraz bekledikten sonra asansöre binen Reisoglu, yasadigi o anlari cep telefonuna kayit edince sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Ercan Reisoglu yasadigi olayi anlatarak “O gün asansöre geldigimde asansörün kapisinda köpek bekliyordu. Arkadaslarima göstermek için video çekmeye basladim. Bekleyen köpege dedim, gel seni de asagiya indireyim. Asansör gelince kabinin içerisinde 3 köpekle daha karsilastim. Çok sasirdim, hatta çok korktum, dedim ne yapayim. Mecburen inmem lazim yol uzuyor bu sefer. Ben de bindim ses etmediler ama disarda bulunan köpege havladilar. Gelme dediler sanirim. O da binmedi sirasini bekledi. Ben ve 3 köpek asansörle inmeye basladik. Içeride güzel bir ortam müzikte vardi sakin bir sekilde indik” dedi.

Kaynak: İHA