Bu Çiçeklere Sonbaharda Ilgi Artti

Sonbaharin gelmesiyle birlikte kasimpati ve siklamen çiçegine ilgi artti. Bahçe ve balkonlari renklendiren çiçekler, vatandaslarin en çok tercih ettigi türler oldu.

Bu Çiçeklere Sonbaharda Ilgi Artti
Havalarin sogumaya baslamasiyla vatandaslarin en çok tercih ettigi çiçekler kasimpati ve siklamen oldu. Sonbaharin getirdigi solgun ve sakin renklere karsi canlilik katan bu çiçekler, bahçe ve balkonlari renklendiriyor. Kizilin iç isitan dokusuyla bulusan yanik turuncu ve parlak sarilar görsel sölen sunuyor. Kokulariyla hayran birakan çiçekler, renkleriyle de etrafini güzellestiriyor.

Izmit’te Yenisehir Mahallesi Demokrasi Caddesi’ndeki peyzaj magazasinin sahibi Fuat Çalim, her bütçeye uygun çiçegin bulundugunu söyledi.

Vatandaslarin en çok tercih ettigi çiçekler hakkinda bilgi veren Çalim, "En çok tercih edilen çiçek türlerimiz kasimpati, siklamen; salon bitkilerinden yukka, starliçe suanda çok popüler bir ürün. Bunun gibi çok sayida çiçek türümüz var. Kisin aldiginiz çiçekler kis aylarina daha dayanikli oldugu için daha çok tercih ediliyor. Daha canli duruyorlar, yazlik çiçekler yazin daha çok tercih ediliyor. Kis aylarinda malum soguklar var. Bahar çiçegini disarida tutamazsiniz" dedi.



"Çok yillik bitkilerin senede bir kez saksilarini büyütmek gerekiyor"

Çiçek bakiminda dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Çalim, "Suyuna dikkat edeceksiniz. Saksilar hafif nemli olacak. Dikkat ederseniz bitkiler uzun ömürlü olur. Fakat bunlarin besinlerini de kullanmak lazim, araliklarla besinlerini vermeniz gerekiyor. Saksilarini degistirmeniz gerekiyor, bunun içinde kaliteli toprak ve gübre kullanirsaniz bitkinizin ömrü uzun oluyor. Çok yillik bitkilerin senede bir kez saksilarini büyütmek gerekiyor. Bunlarin saksiya göre gök budamalari yapilmasi gerekiyor. Müsterilerimize anlatiyoruz ve nasil yapacaklarini gösteriyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA