ABD Disisleri Bakanligi Açiklamasi 'Gazze'nin Yeniden Isgalini Desteklemiyoruz'

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Vedant Patel, ABD’nin Gazze Seridi’nin yeniden isgalini desteklemedigini açikladi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ederken, ABD Disisleri Bakanligi ABD’nin Gazze Seridi’nin yeniden isgalini desteklemedigini açikladi.

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun Israil’in çatismalarin sona ermesinin ardindan Gazze Seridi’nde güvenligi üstlenecegi yönündeki açiklamalarina cevap veren ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Vedant Patel, "Genel olarak konusmak gerekirse, Gazze’nin yeniden isgalini desteklemiyoruz ve Israil de desteklemiyor" dedi.

Israil ve Filistin arasindaki çatismalarin patlak verdigi 7 Ekim’den bir gün öncesine deginen Patel, "Ayni zamanda Israil’le 6 Ekim’deki statükoya geri dönülmeyecegi konusunda da ayni fikirde oldugumuzu belirtmek önemli. Israil ve bölge güvende olmali. Gazze artik Israil halkina veya baska birine karsi saldirilarinin gerçeklestirilecegi bir üs olamaz ve olmamalidir. Bu nedenle, kriz sona erdiginde Gazze’de ortaklarimizla çesitli senaryolar üzerinde çalisiyoruz” dedi.

Israil, 1967 yilinda isgal ettigi Gazze Seridi’nden 2005 yilinda geri çekilmisti. Israil, ordusu 2005 yilina kadar Gazze Seridi’nde kontrol sahibiydi
Kaynak: İHA