Almanya'da Filistin'e Destek Yürüyüsü Açiklamasi 'Çocuklar Uyurken Sessiz Olun, Ölürken Degil'

Almanya’nin Düsseldorf kentinde düzenlenen binlerce kisinin katildigi Filistin’e destek yürüyüsünde “Çocuklar uyurken sessiz olun, ölürken degil” yazili pankartlar açildi.

Almanya'da Filistin'e Destek Yürüyüsü Açiklamasi 'Çocuklar Uyurken Sessiz Olun, Ölürken Degil'
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari siddetlenerek devam ederken, dünyanin dört bir yaninda Israil protesto ediliyor. Almanya’nin Düsseldorf kentinde binlerce gösterici Filistin’e destek yürüyüsü düzenledi.

Gazze’deki saldirilarini protesto etmek için bir araya gelen binlerce Filistin destekçisi, yürüyüsün ardindan yapilan mitingde Israil’in Gazze’ye saldirilarini durdurmasini istedi. Alman hükümetini de Israil’e verdigi destekten dolayi elestiren konusmacilar, uluslararasi toplumdan daha duyarli olmasini istedi.

Ardindan sessiz yürüyüs düzenleyen göstericiler agizlarini bantlarken, yürüyüs esnasinda “Özgür Filistin“, “Çocuklar uyurken sessiz olun, ölürken degil”, “Gazze’ye özgürlük” ve “Savasi durdurun” yazili döviz ve pankartlar tasidi. Gösteri baslamadan önce bazi pankartlar polis tarafindan sakincali görüldügü için toplandi.

Protestoya Filistinlilerin yani sira Türkler, Almanlar ve farkli birçok ulustan insan katildi.

Gösteride Filistin bayraginin yani sira çok sayida Türk bayragi da tasindi. Siddetli yagmura ragmen protesto gösterisine katilimin yogun oldugu gözlendi. Yüzlerce polisin genis güvenlik önlemi aldigi gösteri için bir çok yol trafige kapatildi.
Kaynak: İHA