Hopa´Da Karaya Oturan Kuru Yük Gemisi Bulundugu Yerden Kurtarilmayi Bekliyor

Artvin’in Hopa ilçesinde dün etkili olan firtinada karaya oturan kuru yük gemisi bulundugu yerden kurtarilmayi bekliyor.

Hopa´Da Karaya Oturan Kuru Yük Gemisi Bulundugu Yerden Kurtarilmayi Bekliyor
Palau bandirali "FR Pearl" isimli kuru yük gemisi dün saat 10.00 sularinda Hopa ilçesi sahilinde kiyiya sürüklenerek karaya oturmustu. Akabinde, olay bölgesine Sahil Güvenlik, AFAD, Emniyet, Itfaiye ve 112 Acil Saglik ekipleri sevk edilerek hareketli halat sistemi ile gemide bulunan 6´si Türk, 5´i Azerbaycanli ve 2´si Endonezyali toplam 13 kisilik mürettebat basarili sekilde kurtarilarak karaya indirilmisti. Karaya oturan geminin kaldirilmasi için ise hava kosullarinin normale dönmesi bekleniyor.

Karaya vuran gemiyi merak ederek bölgeye gelen ilçe sakinlerinden Osman Bülbül "Dünkü kurtarma çalismalari çok profesyonelceydi. Halatlar gerildi. Bildigim kadariyla 13 kisi mürettebat vardi. 13’ünü de sag salim kurtardilar. Yani gerçekten güzel bir çalisma yaptilar. Can kaybina neden olmadi hiçbir çalisma. Çok güzel bir sekilde kurtarislar yapildi. Gemi hala burada duruyor. Dalga düstügünde artik ne yapacaklarini bilmiyorum ama insallah güzel bir sekilde kurtarilir” dedi.

Kaynak: İHA