Hopa-Kemalpasa Arasindaki Karadeniz Sahil Yolu Dalgalarin Hismina Ugradi

Artvin’de etkisini sürdüren siddetli firtina ve dalgalar Hopa-Kemalpasa arasindaki Karadeniz Sahil Yolu’na zarar verdi. Dalgalarin yola getirdigi taslar ve agaç parçalari nedeniyle Sarp Sinir Kapisi’na giden yol ulasima kapandi.

Hopa-Kemalpasa Arasindaki Karadeniz Sahil Yolu Dalgalarin Hismina Ugradi
Edinilen bilgiye göre dün gece baslayan siddetli yagis ve firtina Artvin’in Hopa ve Kemalpasa ilçelerinde taskinlara neden oldu. Karadeniz Sahil Yolu’nun Hopa ile Kemalpasa arasinda dev dalgalar olustu. Tasan dalgalar karayolunu göle çevirdi. Ayni zamanda heyelanlar meydana geldi. Bazi bölgelerde yamaçtan kopan kaya ve toprak parçalari karayoluna düstü. Yol araç trafigine kapatildi, bölgeye ekipler sevk edildi. Uzun araç kuyruklari olustu. Sarp-Hopa karayolu güzergahi araç trafigine kapatildi. Bazi araçlar dalgalar nedeniyle hasar gördü, tirlar siddetli rüzgarda devrildi. Balikçi barinaklari zarar görürken, bazi is yerlerini su basti.

Karayollari ve Belediye ekiplerine ait is makineleri esliginde bölgede bulunan yolu açmak için çalisma baslatildi. Yaklasik 2 saat ulasima kapali olan yolda ekiplerin çalismasi devam ederken olusan araç kuyruklari nedeniyle Hopa-Sarp yönü çift tarafli ulasima açildi.

Bölge esnaflarindan Senol Yilmaz, yaptigi açiklamada ”Denizin kabarmasi nedeniyle yolumuz 5 saattir kapali. Denizin dalgalari ve yamaçtan heyelanlarin gelmesiyle yolumuz kapandi” dedi.

Kemalpasa Minibüsçüler Durak Baskani Osman Lokumcu ise "Denizin büyümesi nedeniyle yol tek serit olarak trafige kapali. Dalgalar yola vurdu. Uzun araç kuyruklari olustu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA