Gazze'den Tahliye Edilen 87 Kisi Istanbul'a Getirildi

Gazze Seridi’nden Refah Sinir Kapisi yoluyla tahliye edilen 87 kisilik kafile, Misir’in baskenti Kahire’den kalkan tarifeli uçakla gece saatlerinde Istanbul’a getirildi.

Gazze'den Tahliye Edilen 87 Kisi Istanbul'a Getirildi
Türkiye Cumhuriyeti Disisleri Bakanligi ve AFAD koordinesinde Refah Sinir Kapisi’ndan Misir’a ulasan 87 kisilik kafile, Kahire’den gece saatlerinde kalkan Türk Hava Yollari’na ait tarifeli uçakla 02.45 siralarinda Istanbul’a geldi. Havalimaninda bulunan VIP terminaline getirilen içerisinde çok sayida kadin, yasli ve çocuklarin oldugu grup, VIP salonundaki kimlik ve pasaport kontrollerinin ardindan AFAD yetkilileri tarafindan kalacaklari yerlere götürüldü.

"Güvenlik sikintimiz var, insanlar bir yerden bir yere kaçmaya çalisiyor"

Gazze’de ailesini birakip Istanbul’da yasayan esinin yaninda gelen 33 yasindaki Ahmet Saltur, çok sayida kisinin kurtarildigini belirtti.

Saltur, ’’Herkes bizim için elinden geleni yapti ve ailem hala Gazze’de yasiyor. Orada kalmaya devam edecekler. Bir sürü eksik var elektrik, gaz ve su. Yakit en önemli ihtiyacimiz. Yakit eksikse suyu yer altindan çikaramiyorlar. Asil en önemlisi güvenlik sikintimiz var ve insanlar bir yerden bir yere kaçmaya çalisiyorlar. Güvenli bir yer kalmadi, hastaneler okullar ve kiliseler hep bombalandi’’ diye konustu.

Istanbul’da yasayan ve havalimanina esini karsilamaya gelen Ahmet Saltur’un esi Sümeyra Yildiz ise, "Çok sükür rahatladik tabii ki ama tam anlamiyla Filistin özgür olana kadar iyi olmayacagiz. Mücadeleye elimizden geldigi kadar devam edecegiz’’ dedi.

Istanbul’a getirilen 87 kisiden olusan kafilede bulunan ve Türkiye’de yasayan Özgül Smery ise, "3 günden beri sinir kapisindaydik, yoldayiz ve çok yorgunum. Ülkeme geldigim için seviniyorum ama tabii ki bu buruk bir sevinç arkamda biraktiklarim için’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA