Kizilay'dan Köy Çocuklarina Berber Sürprizi

Agri’da Türk Kizilay Diyadin Subesi, ara tatilin ardindan yeniden ders basi yapan köy çocuklarina berber sürprizi yapti.

Kizilay'dan Köy Çocuklarina Berber Sürprizi
Ilçede kuruldugu günden beri her kesimden ihtiyaç sahibi insanlara ulasmayi sürdüren Kizilay Diyadin Subesi’ne bagli gönüllüler, sik sik ziyaret ettikleri köylerdeki çocuklari mutlu etmeyi de ihmal etmiyor. Ara tatilin bitmesinin ardindan yeniden ders basi yapan Karatas Köyü Ilkokulu ögrencilerini ziyaret eden Kizilay gönüllüleri, onlara çesitli hediyeler vermenin yaninda berber sürprizi yapti. Tiras olmak isteyen ögrencilerin saçini kesip, diledikleri gibi sekillendiren ve saç bakimi yapan berberler, çocuklari mutlu etti.

Türk Kizilay Diyadin Sube Baskani Suat Özden, köy okullarinda egitim gören ögrencilerin berberlere ulasmakta zorlandigini ifade etti.

Berber uygulamasini yil boyunca köy çocuklari için sürdüreceklerini anlatan Özden, “Ilçemizde Kizilay Subesi’nin açilmasinin ardindan hemen her alanda insanlarimizla birlikte olmaya, onlarin ihtiyaçlarina karsilik vermeye ve kimseyi darda birakmamaya çalisiyoruz. Bu noktada çok sükür çok güzel bir birliktelik olustu. Hayirseverlerimizin destegi ile ilçemizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bunun yaninda özellikle kirsalda köylerde yasayan çocuklarimiza yönelik çesitli etkinlikler ve faaliyetler düzenliyoruz. Sag olsun gönüllü genç arkadaslarimiz ve esnafimiz bu etkinliklerde her zaman bizlere destek oluyorlar. Bu günde ara tatilin bitmesinin ardindan okullar yeniden açildi. Bizler de köy çocuklarimiza hayirseverlerimizin gönderdigi kisliklari ve okul ihtiyaçlarini ulastirmak için yeniden köy yollarina düstük. Bunun yaninda da ilçemizde gönüllülerimizden olan berberlerimiz de çocuklarimiza sürpriz yapmak istedi. Hediyelerini vermenin yaninda onlari tiras ettik. Malum kirsal kesimlerde çocuklarin berbere ulasmasi sikintili oluyor biraz. Bizleri gören çocuklarimiz çok mutlu oldu. Bugün ilçemize en uzak olan köylerimizden Karatas köyüne geldik. Çok güzel bir ortam olustu. Çocuklarimizi mutlu edebildigimiz için bizler de çok mutlu olduk. Allah destek olan herkesten razi olsun. Yil boyunca bu uygulamamizi ilçemizin bütün köylerinde sürdürmeye gayret edecegiz” dedi.



"Çocuklari mutlu etmek beni mutlu ediyor"

Köy okulundaki çocuklari tiras ederek çesitli hediyeler veren Kizilay gönüllüsü Kuaför Yakup Kaya da, “Ben çok uzun zamandir Diyadin’de kuaförüm. Daha önceki yillarda da köy çocuklarini ücretsiz tiras etme projemiz vardi. Birçok köyümüzdeki ögrenci kardeslerimizi ücretsiz sekilde tiras ediyorduk. Ilçemizde Kizilay Subemizin açilmasi ile birlikte gönüllü olduk. Subemizdeki diger gönüllü arkadaslarimizla birlikte sik sik etkinliklere katiliyoruz. Kendimiz de köyde yasadik, köyde büyüdük. Az çok bu bölgede çocuklar ve insanlarimizin çektigi sikintilari biliyoruz. Özellikle çocuklarin ne ile mutlu olabilecegini de çok iyi biliyoruz. Köyde de kuaför hizmeti yok. Bugün de çocuklarimiza hediyelerini ulastirmakla birlikte bir de sürpriz yapip, onlari tiras etmek istedik. Hepsi çok mutlu oldu, tabii bizler de mutlu olduk. Bu uygulamamizi yil boyunca özellikle köy okullarimizda devam ettirecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA