Su Sümbülleri Asi Nehri'ni Kaplamaya Devam Ediyor, Su Adeta Görünmez Hale Geldi

Hatay’da görünümüyle dikkat çeken su sümbülleri, Asi Nehri’nin üzerini kisim kisim kaplamaya devam ediyor. Nehrin üzerini kaplayan sümbüllerden dolayi su adeta görünmez oldu.

Su Sümbülleri Asi Nehri'ni Kaplamaya Devam Ediyor, Su Adeta Görünmez Hale Geldi
Lübnan’da dogan ve Suriye sinirini asarak Türkiye’ye ulasan Asi Nehri’nin Hatay’daki bölümünü kisim kisim su sümbülleri kaplamaya devam ediyor. Su sümbülleri, Asi Nehri’nin Antakya ilçesinden geçtigi kisimlari da bölge bölge kapladi. Su sümbüllerinden dolayi adeta nehir de su görülmez hale geldi. Devlet Su Isleri tarafindan Asi Nehri’nde islah çalismalari sürdürülüyor. Ters akmasiyla bilinen Asi Nehri’nin üzerinde dikkat çekici bir görüntü olusturan su sümbüllerinin suyun oksijen ve isik almasini engelledigi için baliklarin ve diger su canlilarinin ölümüne neden oldugu biliniyor.

“Temizliyorlar ama yine ayni sekilde oluyor”

Asi Nehri üzerini kaplayan su sümbüllerinin kötü görüntü olusturduguna dikkat çeken Vecih Kelahmetoglu, “Burasi Asi Nehri, gördügünüz gibi her yeri ot kaplamis. Çok kötü gözüküyor, siz de görüyorsunuz. Her yil bu zamanlar böyle oluyor. Temizliyorlar ama yine ayni sekilde oluyor” dedi.



“Sümbülleri güzel buluyorum fakat baliklar için de iyi degil”

Su sümbüllerinin baliklar için iyi olmadigina dikkat çeken Kazim Çoksever, “Burasi Küçük Dalyan, yeni sanayi köprüsü Asi Nehri. Asi Nehri’nin üzerinde simdi su sümbülleri var. Her yer böyle temizlenmedi daha. Sümbülleri güzel buluyorum, baliklar için de iyi degil. Baliklar için oksijen yönünden iyi degil”

Asi Nehri’nde temizlik islemlerinin yapildigini belirten Esref Alak, “Burada nehrin temizligi yapiliyor. Asi’nin üzerinde su an su sümbülleri var. Su sümbülü hiçbir ise yaramaz. Her yil böyle nehrin üzerini kaplar. Bütün her taraf sümbül” seklinde konustu.

Kaynak: İHA