Taksim'de Helikopter Destekli Huzur Uygulamasi Açiklamasi Denetimde Pompali Tüfek Ele Geçirildi

Istanbul Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan helikopter destekli “Yeditepe Huzur Uygulamasi” gerçeklestirildi. Taksim Meydani’ndaki uygulamada süpheli sahislarin kimlik sorgulari yapilirken araçlar tek tek arandi. Durdurulan araçlarin birinde ise ruhsatsiz pompali av tüfegi bulundu.

Taksim'de Helikopter Destekli Huzur Uygulamasi Açiklamasi Denetimde Pompali Tüfek Ele Geçirildi
Istanbul Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan Taksim Meydani’nda helikopter destekli huzur uygulamasi yapildi. Denetim kapsaminda durdurulan araçlar detayli bir sekilde arandi. Uygulamaya, Asayis Sube Müdürlügü, Ilçe Emniyet Müdürlükleri, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme, Havacilik ve Narkotik Suçlarla Mücadele ve Polis Özel Harekat subelerine bagli polis ekipleri katildi.



Pompali av tüfegi ele geçirildi

Taksim Meydani’nda gerçeklestirilen denetimde polis ekipleri durdurduklari sürücü ve araçlarin belgelerini inceledi. Asayis ekipleri araçlarin detayli aramasini ve sahislarin üst aramalarini da yapti. Helikopter destekli huzur uygulamasinda hassas burunlu narkotik köpegi ile de araçlar arandi.

Uygulama kapsaminda durdurulan 17 UT 254 plakali aracin bagajinda yivsiz pompali av tüfegi ele geçirildi. Ele geçirilen pompali tüfegin bulundurma ruhsatinin oldugu fakat tasima ruhsatinin olmadigi ögrenildi. Ele geçirilen pompali av tüfeginin sahibine ’yivsiz tüfek bulundurmak veya tasimak’ suçundan 2 bin 864 lira idari para cezasi uygulandi. Içerisinde av tüfegi ele geçirilen araç ise sahibinin de onayiyla arkadasina teslim edildi.

Huzur uygulamalarinin kent genelinde devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA