MESKI'nin Kasim Ayi Olagan Genel Kurul Toplantisi Yapildi

İçel Büyüksehir Belediyesine bagli İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügünün 2023 Yili Kasim Ayi Olagan Genel Kurul Toplantisi yapildi.

MESKI'nin Kasim Ayi Olagan Genel Kurul Toplantisi Yapildi
Toplantida İçel Atiksu Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’nin finansman ihtiyacinin karsilanabilmesi için MESKI Genel Müdürlügü ile Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) arasinda yapilan görüsmeler neticesinde, toplamda 70,7 milyon Euroya kadar olan dis finansmanin temin edilmesi ve projenin MESKI Genel Müdürlügü adina ön finansman anlasmasini imzalamak üzere İçel Büyüksehir Belediyesi Baskani ve MESKI Yönetim Kurulu Baskani Vahap Seçer ile birlikte MESKI Genel Müdürü Irfan Korkmaz’a yetki verilmesi ile ilgili teklif maddesi de görüsüldü.

Yaklasik 1.6 milyon nüfusu direkt ilgilendiren proje kabul gördü

MESKI Genel Müdürü Irfan Korkmaz, ilgili maddeyle ilgili yaptigi açiklamada, “Uzun süredir EBRD ile yapilan görüsmeler sonrasinda bu projelerimiz kabul gördü. Yaklasik 1.6 milyon nüfusu direkt ilgilendiren 9 projelik bu paket, 70.7 milyon avroluk bir paketle sunulacak ve 3 yil geri ödemesiz toplamda 15 yil geri ödemeyle saglanacak. Karaduvar Atiksu Aritma Tesisinin kapasite artisi, Tarsus Aritma Tesisinin kapasite artisi, Yenice Aritma, Yesilovacik Aritma, Silifke Ikinci Kademe Ileri Biyolojik Aritma Tesisi, Atayurt-Atakent-Arkum Ortak Aritma Tesisi ve mevcutta olan üç aritma tesisimizin derin deniz desarjlarini kapsiyor. Bunlar da Bozyazi, Kizkalesi ve Kargipinari-Çesmeli olmak üzere bu bölgelerin atik su problemi bu paketle çözülmüs olacak” dedi.



Pamukluk Içme Suyu Aritma Tesisi için hibe saglandi

Paketin tamaminin kredi oldugunu vurgulayan Korkmaz, geçtigimiz hafta içerisinde EBRD’den Pamukluk Içme Suyu Aritma Tesisi için 40 milyon Euro tutarinda hibe saglandigini, ön finansmaninin çok yakin zaman içerisinde imzalanacagini söyledi.



Genel Müdür Korkmaz, meclis üyelerinin sorularini yanitladi

Meclis üyelerinin sorularina yanit veren Korkmaz, Arpaçbahsis ve Tömük Aritma Tesisi ile ilgili, “Sebekeleriyle beraber su anda bütün projeler tamamlandi ve Fransiz Kalkinma Ajansindan (AFD) onayini bekliyoruz. Iller Bankasi’nin onayindan sonra kisa sürede onlarin ihalesini zaten 1-2 aya kadar yapmis olacagiz. O FRIT fonundan saglanacak. Ayas’la ilgili daha önce de arz etmistik, mevcut bir uygulanabilirligi olmayan projenin su anda revizyonu sürüyor. Karayollarindan yolun, yol agimiza alinmasi ile ilgili bir hususu bekliyoruz. Ayas’la ilgili proje çalismalarimiz devam ediyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA