Baskan Ergün, Il Genelinde Baslayan Projeleri Anlatti

Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi’nin kasim ayi olagan toplantisinda Büyüksehir Belediyesinin çalismalari hakkinda bilgiler veren Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Akhisar, Saruhanli, Sarigöl, Yunusemre ve Sehzadeler ilçelerinde çalismalari baslayan projeler ile ilgili detaylari paylasti.

Baskan Ergün, Il Genelinde Baslayan Projeleri Anlatti
Akhisar Itfaiye Amirligi binasinda insaat çalismalarinin devam ettigini belirten Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Mevcut itfaiye binamizin yerine Gençlik Merkezi, MABEM ve Koordinasyon Merkezi yapacagimizi duyurmustuk. Bunun da insaatina baslandi” dedi.



Saruhanli’nin kompleks projesinde çalisma basladi

Saruhanli için de açiklamalarda bulunan Baskan Ergün, “Saruhanli Belediyesi isbirliginde yapacagimizi duyurdugumuz Gençlik Merkezi, Yeralti Otoparki ve Kent Meydani projesinde ilk kazmayi vurduk” diye konustu.



Sarigöl Kent Meydani’nda çalismalar devam ediyor

Sarigöl Kent Meydani projesinin basladigini da belirten Baskan Ergün, “Sarigöl Belediyesi isbirligiyle yapacagimiz Sarigöl Kent Meydani projemizde insaat çalismalari devam ediyor” dedi.



Caddeler prestij kazaniyor

Il merkezindeki prestij cadde düzenleme çalismalarina da deginen Baskan Ergün, “Manisa merkezde bulunan Atatürk Bulvarinda çok az bir isimiz kaldi. Cemal Ergün Caddesindeki prestij cadde düzenlemesini tamamladik. Simdi sira Kenzi Caddesi’nde. Orada da freze çalismalari basladi” seklinde konustu.



Cider yolunda 42 kamulastirma yapildi

Cider yolunda baslatilan kamulastirma çalismalarinin hizla devam ettigini de sözlerine ekleyen Baskan Ergün, “Cider Yolunun Menemen’e baglanmasi için bildiginiz gibi kamulastirma çalismalari baslatmistik. Orada 42’nci binanin yikimini da gerçeklestirdik. Kamulastirma çalismalarimiz devam ediyor” dedi.



Yunusemre ve Sehzadeler’de çalismalar

Yunusemre ve Sehzadeler ilçelerindeki diger çalismalar hakkinda da detaylar paylasan Baskan Ergün, “Horozköy Sehit Hasan Kuzu Caddesi’nde altyapi ve prestij cadde çalismalarimiz basladi.

Sehzadeler’de sokak sagliklastirma projemiz kapsaminda son etap olan 3. Etabin 2. kismina da basladik. Tüm bu projelerimiz ilçelerimize hayirli ugurlu olsun” diye konustu.



Baskandan davet

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Kirkagaç Gelenbe Mahallesi altyapi çalismasiyla ilgili 15 Kasim Çarsamba, Gördes Ilçe Merkezi Su Iletim Hatti için ise 16 Kasim Persembe günü halkin katilimi toplantisi düzenlenecegini ifade ederek, vatandaslari davet etti.

Dünya Bankasi Kredisi kapsaminda yapilacak altyapi çalismalariyla ilgili güncel bilgileri paylasan Baskan Ergün, “Dünya Bankasi kredisi ile yapacagimiz Yunusemre Muradiye ve çevre mahalleleri altyapi ve atiksu aritma tesisi, Kirkagaç Gelenbe altyapi çalismalari ve Gördes Merkez 39 kilometrelik Dogal Kaynak Suyu Iletim Hattini kapsayan projemizin startini vermek için artik sona yaklasiyoruz. Muradiye mahallemiz için geçtigimiz yil halkin katilim toplantisini gerçeklestirmistik. Kirkagaç ilçemiz Gelenbe Mahallesi için yarin saat 13.00’te Gelenbe Dügün Salonu’nda, Gördes Ilçe Merkezi Su Iletim Hatti için ise Persembe günü saat 13.30’da Gördes Belediyesi Kültür Sarayi Mübin Sarioglu Konferans Salonu’nda Halkin Katilimi Toplantisi yapilacaktir” dedi.



1 milyar 420 milyon TL’lik yatirim

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün açiklamalarinin devaminda su ifadeleri kullandi: “46,5 milyon Avro, güncel kurla 1 milyar 420 milyon TL olan bu yatirimlarimizin toplantilarina hemsehrilerimizi davet ediyorum. Simdiden hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Tabiki amacimiz bu prosedürleri tamamlar tamamlamaz artik açik ihalesine çikmak. Teklif alma süreleri de basladi.

Ocak ayi içerisinde tüm prosedürleri tamamlayarak bu yatirimlari baslatma hedefindeyiz.”

Atatürk’ü andi, Ögretmenler Günü’nü kutladi

Baskan Ergün sözlerini söyle tamamladi: “Aramizdan ayrilisinin 85’inci yil dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygiyla ve minnetle aniyorum. Aziz ruhu sad olsun. 24 Kasim’da kiymetli ögretmenlerimizin gününü kutlayacagiz. Bu vesileyle öncelikle burada egitimci kimlikleriyle aramizda olan degerli belediye baskanlarimiz ve meclis üyesi arkadaslarimiz olmak üzere, tüm ögretmenlerimizin Ögretmenler Günü’nü kutluyorum. Basta Basögretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, sehit ögretmenlerimiz ile ebediyete ugurladigimiz ögretmenlerimizi de rahmet ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun.”
Kaynak: İHA