Ankara'da 'Susa Kültür Günleri' Konseri

Ankara’da “Susa Kültür Günleri” kapsaminda konser düzenlendi.

Ankara'da 'Susa Kültür Günleri' Konseri
Azerbaycan Kültür Bakanligi ve Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY) isbirliginde “Susa Kültür Günleri” kapsaminda, Ankara CSO Ada Tarihi Salonda Azerbaycanli sanatçilarin sahne aldigi konser programi düzenlendi.

“Susa Kültür Günleri” etkinliklerinin ikinci gününde düzenlenen konsere Azerbaycan Kültür Bakani Adil Kerimli, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Serdar Çam, Azerbaycan’in Ankara Büyükelçisi Resad Memmedov, Azerbaycan Cumhurbaskani Susa Özel Temsilcisi Aydin Kerimov ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardimcisi Sayit Yusuf, Azerbaycan’dan ve gelen misafirler Ankaralilar katildi.

Program saygi durusu ve iki ülkenin milli marslarinin okunmasi ile basladi ardindan Susa’nin kurtulusundan sonra bölgede yapilan yatirimlar hakkinda video gösterimi yapildi.

Konser öncesinde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaskaninin Susa Özel Temsilcisi Aydin Kerimov kürsüde konusma yapti. Susa zaferinin sadece Azerbaycan’in degil tüm Türk dünyasinin zaferi oldugunu ifade eden Kerimov, “Bugün biz Türk Dünyasinin Kültür Baskenti olarak, Türkiye’nin baskenti Ankara sehrimizde Susa Kültür Günleri’ni geçirdik ve buraya, baskentimize Susa’nin bir parçasini getirdik. Resimlerimizi getirdik, sanatçilarimizi getirdik, Susa’dan size büyük sicak selamlarimizi ve sükranlarimizi getirdik. Susa’da son 3 senede çok fazla isler yapildi. Videoda gördünüz, küçük bir malumat verildi.

Ama vurgulamak isterim ki Karabag Savasinin zirvesi olan Susa’nin azat olunmasi tek Azerbaycan’in zaferi degil tüm Türk Dünyasinin zaferidir ve o zaferin ilk gününden hissettigimiz Türkiye’nin Türk kardeslerimizin bize olan sevgisini ve muhabbetini bugün de duymaktayiz” dedi.

Azerbaycan ve Türkiye dostluguna deginen Kerimov, “Bugün Susa’nin ve Karabag’in gelistirilmesinde kardes Türk sirketler çalisiyorlar. Karayollari, enerji santralleri, oteller yapiyorlar ve bu isler devam ediyor. Bu bize gösteriyor ki bizim dostlugumuz ebedidir. Ulu önderimiz Haydar Aliyev’in dedigi gibi ’Bir millet iki devlet’ siari altinda islerimiz devam etmektedir. Inaniyorum ki bu 2023’ncü ilk Türk Devletler Kültür Baskenti olmak süphesiz ki bizim için sereftir ama bu yüksek görev için Türk halklarinin tüm Kültür Bakanlarina ve Türksoy teskilatina tesekkürlerimi söylemek istiyorum. Bizim için bu adi tasimak bir serefti ve bu aksam size bu güzel salonda, bir konser programi hazirladik ve onu dinlemeye sizi davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Düzenlenen konserde Azerbaycanli sanatçilar Anar Susali, Güney Imamverdiyeva ve Ilkin Ahmedov, sahne aldi. Azerbaycan Devlet Halk Danslari Toplulugu sanatçilari konserde dans performanslarini sergiledi. Ayrica salonda Azerbaycan’a özgü geleneksel kiyafetler ve Azerbaycanli sanatçilarin yapmis oldugu resimler sergilendi.
Kaynak: İHA