Adana'da Kuzu Sirdan Bulunmayinca Dana Sirdana Talep Artti

Adana’da bir zamanlar çöpe atilan kuzu sirdan talep fazlaligi nedeniyle bulunmuyor. Son günlerde kuzu sirdanin 3 kati büyüklügünde olan dana sirdana talep artti.

Adana'da Kuzu Sirdan Bulunmayinca Dana Sirdana Talep Artti
Kebabin baskenti olarak taninan Adana’da sevilen bir diger lezzet olan sirdan dolmasinin fiyati 70-80 lirayi buldu.

Sakatat kategorisine giren sirdan, Adana’da özellikle gece geç saatlerde aperatif bir yemek türü olarak yogun ilgi görüyor.

Sosyal medyanin popüleri

Diger kentlerin sirdan satmaya baslamasi ve sosyal medyada ki tanitimiyla sirdancilar, sirdan yetistiremiyor. Hayvan kesimlerinin yetersiz olmasi nedeniyle sirdan da bulunamiyor.

Adanalilardan dana sirdani çözümü

Adana’da sirdancilik yapan bazi esnaflar ise kuzu sirdani yerine 3 kati büyük olan dana sirdani satmaya basladi.

Dana sirdan ise tanesi 120 lira arasinda satiliyor.

“Bu ürünü kaptirmayacagiz”

Adana Kasaplar Odasi Baskani Saruhan Yagmur, dana sirdana talebin her geçen gün arttigini belirterek, “Dana sirdani hem büyük hem de 3 kisinin o sirdanla rahatlikla doymasi nedeniyle talep artti. Kuzu sirdani artik fazla bulunmuyor. Vatandaslar geldigi zaman artik dana sirdani istiyorlar. Bizler de diger illerden toplama yapip Adana’da vatandaslara satiyoruz. Ben istiyorum ki artik sehir disina sirdan gönderilmesin” ifadelerini kullandi.

“Dana sirdana talep artti”

Sirdanci Güngör Güler ise sirdanin eskiden çöpe atildigini suanda lüks hale geldigini söyledi.

Güler, “Kuzu sirdana talep artinca bulunmamaya basladi.

Bizlerde dana sirdani satmaya basladik. Insanlar gelip 3-4 sirdan yiyecegine gelip 1 dana sirdan yiyor. Eskiden koyun kesilince sirdanlar çöpe atilirdi suanda çig sirdan 50 lira. Talep çok oldugu için fiyatlar daha da artacaktir. Bu nedenle suanda 120 liradan satilan dana sirdana talep artti” dedi.

Dana sirdan yiyen bir müsteri ise tadinin ayni oldugunu ve daha doyurucu oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA