Izmir'de Gözaltina Alinan 3 HDP'li Baskan Da Tutuklandi

PKK/KCK üyeligi süphesiyle gözaltina alinan ve adliyeye sevk edilen HDP Izmir il es baskanlari Vedat Çinar Altan ve Berna Çelik ile Buca Ilçe Baskani Nihat Türk, çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Izmir'de Gözaltina Alinan 3 HDP'li Baskan Da Tutuklandi
Izmir Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri, geçtigimiz cuma günü sabahin ilk saatlerinde 3 süpheliyi yakalamaya yönelik operasyon gerçeklestirdi. Adreslere gerçeklestirilen operasyonda, PKK/KCK terör örgütü üyeligi süphesiyle Halklarin Demokratik Partisi (HDP) Izmir il es baskanlari Vedat Çinar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca Ilçe es baskani Nihat Türk gözaltina alindi.

Evlerinde ve parti binalarinda Öcalan posterleri

Süphelilerin ikametlerinde, HDP Il ve Ilçe Baskanliklarinda yapilan aramalarda, teröristbasi Abudullah Öcalan’a ait posterler, terör örgütü mensuplarina ait fotograflar, yasaklamasi ve toplatmasi bulunan (BTÖ) Bölücü Terör Örgütü propagandasi içeren çok sayida örgütsel doküman ve dijital materyale de el konulmustu.

3’ü de tutuklandi

Gözaltina alinarak Izmir Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü’ne götürülen süpheliler, buradaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Süpheliler HDP Izmir il Esbaskani Vedat Çinar Altan ve Berna Çelik ile Buca Ilçe Baskani Nihat Türk, çikarildigi hakimlikçe tutuklandi.
Kaynak: İHA