Suriye'nin Kuzeyine Hava Harekati Açiklamasi 6 Hedef Imha Edildi

Milli Savunma Bakanligi, Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine gerçeklestirilen hava harekatinda, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulundugu degerlendirilen siginak ve barinaklardan olusan 6 hedefin imha edildigini açikladi.

Milli Savunma Bakanligindan yapilan açiklamada, "PKK/YPG ve diger terörist unsurlari etkisiz hale getirerek Suriye’nin kuzeyinden halkimiza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldirilarini bertaraf etmek ve hudut güvenligimizi saglamak maksadiyla; Birlesmis Milletler Anlasmasi’nin 51’inci maddesinden dogan mesru müdafaa haklarimiz dogrultusunda, Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 8 Ekim 2023 saat 22.00’de hava harekâtlari icra edilmis, icra edilen hava harekatlariyla bölücü terör örgütü tarafindan kullanilan petrol tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulundugu degerlendirilen siginak ve barinaklardan olusan 6 hedef imha edilmistir” denildi.

Açiklamanin devaminda, “Icra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanilarak çok sayida terörist etkisiz hale getirilmistir. Asil milletimizin bagrindan çikan Türk Silahli Kuvvetleri, geçmiste oldugu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenligi için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayincaya kadar azim ve kararlilikla devam edecektir. Bu harekat sirasinda; masum sivillerin, dost unsurlarin, tarihi ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alinmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA