Aliyev'den AK Parti Genel Baskanligina Yeniden Seçilen Cumhurbaskani Erdogan'a Tebrik

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, AK Parti’nin 4’üncü Olaganüstü Büyük Kongresi’nde yeniden genel baskanliga seçilen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a gönderdigi tebrik mesajinda, “Adiniz Türkiye devletçilik tarihine sonsuza kadar kazinmistir” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Olaganüstü Büyük Kongresi’nde yeniden genel baskanliga seçilen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a mesaj gönderdi. Aliyev mesajinda, yeniden genel baskanliga seçilmesi dolayisiyla Erdogan’i yürekten kutladigini belirten Aliyev, “Bu, milli iradenin bir ifadesi, Adalet ve Kalkinma Partisi üyelerinin size olan sonsuz güveninin, itimadinin ve desteginin açik bir tezahürü, kardes Türkiye’nin kalkinmasi ve ilerlemesi için yaptiginiz hizmetlere duyulan büyük takdirdir. Adalet ve Kalkinma Partisi büyük kurultayi, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal ve siyasi hayatinda tarihi bir olaydir. Kongrede alinan önemli kararlarin, partinin gelecek faaliyet alanlarinin belirlenmesine, kardes halkinizin refahi için belirlenen yeni hedeflere ulasilmasina ve ülkenizin yeni sosyal-ekonomik gelisim asamasini saglayacak “Türkiye Yüzyili” vizyonunun gerçeklestirilmesine olaganüstü katki saglayacagindan eminim” dedi.



“Adiniz Türkiye devletçilik tarihine sonsuza kadar kazinmistir”

Adalet ve Kalkinma Partisi’nin kurulusundan bu yana Türk devletine ve milletine onur ve serefle hizmet etiginin altini çizen Aliyev, “Beyan ettigi ilke ve amaçlara baglilik sergileyerek Türkiye devleti ve halki karsisinda onur ve serefle hizmet etmis, her alanda büyük basarilara imza atmis, ülkenizin küresel güç merkezine dönüsmesini ve uluslararasi camiada büyük nüfuz kazanmasini saglamisti. Tüm bu basarilarda sizin paha biçilemez rolünüz ve essiz bir emeginiz var. Bu nedenle adiniz Türkiye devletçilik tarihine sonsuza kadar kazinmistir. Türkiye’nin sizin bilge ve kararli liderliginiz altinda elde ettigi basarilardan, dünyada artan itibarindan dolayi mutluluk ve gurur duyuyoruz. Hali hazirda Azerbaycan-Türkiye kardesligi, birligi ve stratejik müttefikliginin örnek teskil ettigini ve en üst düzeyde oldugunu büyük bir mutlulukla belirtmek isterim. Karsilikli güven, destek ve dayanismaya dayali saglam temeller üzerine kurulmus devletlerarasi iliskilerimiz, ayni zamanda bölgesel is birligine, istikrara ve güvenlige önemli katki sagliyor” ifadelerini kullandi.

Türk ve Azerbaycan halkinin sarsilmaz iradesinden ve “Tek millet, iki devlet” ilkesine dayanan Azerbaycan ile Türkiye arasindaki iliskilerin bundan sonra da gelismeye ve güçlenmeye devam edeceginden emin oldugunu vurgulayan Aliyev, "Bir kez daha sizi ve Adalet ve Kalkinma Partisi’nin her bir üyesini en içten dileklerimle tebrik ediyor, parti çalismalarinda basarilar, kardes Türkiye Devleti’ne ve halkina daima huzur ve refah diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA