Afganistan'daki Depremde Can Kaybi 320'Ye Yükseldi

Birlesmis Milletler (BM), Afganistan’in Herat eyaletinde meydana gelen 6.3 büyüklügündeki depremde hayatini kaybedenlerin sayisinin 320’ye ulastigini açikladi.

Afganistan’da meydana gelen depremde can kaybi artiyor. Birlesmis Milletler (BM) tarafindan yapilan açiklamada, Herat eyaletinde meydana gelen 6.3 büyüklügündeki deprem ve sonrasinda meydana gelen artçi depremler nedeniyle su ana kadar 320 kisinin yasamini yitirdigi, yüzlerce kisinin ise yaralandigi belirtildi. Daha önce bu ildeki yerel kaynaklar ölü sayisinin 120 oldugunu açiklamisti. Yaralananlarin sayisi konusunda net bir rakam belirtilmezken, kayip ihbarlarinin çogunun Zindajan ilçesinden geldigi ifade edildi. Depremden etkilenen bölgelerde kurtarma operasyonlarinin devam ettigi ve yaklasik bin 200 ailenin hâlâ enkaz altinda oldugu bildirildi.

Öte yandan deprem sonrasinda evleri yikilan yüzlerce magdur su ana kadar yardim kuruluslarindan ya da Taliban’dan herhangi bir yardim alamadiklarini söylerken, Taliban, magdurlara yardim saglanmasi konusunda ülkelerden isbirligi talep etti.
Kaynak: İHA