ABD Baskani Biden Açiklamasi 'ABD, Israil'in Yaninda'

ABD Baskani Joe Biden, Hamas’in Israil’e yönelik operasyonlarinin ardindan yaptigi açiklamada, Israil’in kendisini savunmaya devam edebilmesini saglayacaklarini belirterek, "ABD, Israil’in yaninda” dedi.

ABD Baskani Joe Biden Hamas’in Israil’e yönelik operasyonlarina iliskin açiklama yapti. Biden açiklamasinda, Israil’i kollayacaklarini ve her zaman Israil’in yaninda olduklarini belirterek, “Israil vatandaslarinin ihtiyaç duydugu yardima ulasmalarini ve kendilerini savunmaya devam edebilmelerini saglayacagiz” ifadelerini kullandi.

"Dünya birkaç saat içinde Israil sehirlerine yagan binlerce roketin korkunç görüntülerini gördü” diyen Biden, "Israil’in kendisini ve halkini sonuna kadar savunmaya hakki var. Saldirilarin hiçbir zaman gerekçesi olamaz. Yönetimimin Israil’in güvenligine olan destegi son derece saglam ve sarsilmazdir” dedi.

Masum insanlarin aci çekmesi ve ailelerin parçalanmasinin insani düzeyde korkunç bir trajedi oldugunu söyleyen Biden, "Bu yürek parçalayici” ifadelerini kullandi.

Biden ayrica, ekibine Türkiye, Suudi Arabistan, Filistin yönetimi, Misir, Katar, Umman, BAE ve Avrupa da dahil olmak üzere bölgedeki liderlerle sürekli temas halinde olmalari konusuna talimat verdigini açikladi.

Kaynak: İHA